Nästa artikel
Hobby gör ägarförändring
NYHETER

Hobby gör ägarförändring

Publicerad 27 augusti 2021 (uppdaterad 27 augusti 2021)
För att värna företaget Hobbys framtid har ägaren och grundaren Harald Striewski med familj skapat två stiftelser som tar över bolagets aktier. Det görs för att garantera att Hobbygruppen förblir oberoende och självständig. 
Hobbys ägare och grundare Harald Striewski är mån om att Hobby med dotterbolaget Fendt förblir självständiga i sitt ägarskap. Därför förs alla aktier över till två nybildade stiftelser.

Med etableringen av stiftelserna vill Harald Striewski uttrycka sin djupa tacksamhet till regionen eftersom hani en gång flydde från sitt ursprungliga hemland Östpreussen som drabbades hårt under kriget. Familjen välkomnades till Nordtyska Fockbek och Schleswig-Holstein. Harald Striewski utbildade sig till ingenjör och företaget Hobbys framgångssaga började 1967 med Haralds plan att bygga en husvagn, varje dag. Hobby blev snabbt marknadsledande för husvagnar, först i Tyskland och sedan även i Europa. 


Hobbykoncernen genererar idag en årlig omsättning på cirka 500 miljoner euro och har en personalstyrka på över 2 000 anställda. Hobby i Fockbek är en av de viktigaste arbetsgivarna i Schleswig-Holstein och Harald Striewski kan se tillbaka på en framgångsrik karriär som sträcker sig över 55 år. Enligt pressmeddelandet ser Harald Striewski fram emot att överlämna den operativa verksamheten till sina verkställande direktörer och anställda och kommer nu, vid 85 års ålder, att njuta av mer fritid. Han kommer dock att förbli ansluten till sitt företag och livsverk via sitt fortsatta arbete med stiftelsen.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.