Nästa artikel
Hobby Maxia Van 680 DT
Nyheter

Hobby Maxia Van 680 DT

Publicerad 2024-02-29 06:59 (uppdaterad 2024-02-29 09:30)
Nya Hobby Maxia Van 680 DT har en annorlunda planlösning utan traditionell soffa med bord framtill och med två längsgående soffor baktill.

I nya Hobby Maxia Van 680 DT syns en planlösning som sticker ut. Längst fram är den vanliga sittgruppen med soffa och bord borttaget. Istället ryms för en större garderob och ett bord som kan flyttas mellan soffgruppen bak och hyttstolarna fram. "Soffgrupp bak", vad menas med det?

Jo, längst bak i denna plåtis finns två längsgående grå soffor som till nattetid kan bäddas ut till en dubbelsäng. Med andra ord är detta en planlösning som inte hör till de allra vanligaste.

Nu tar vi ett kliv ut och börjar från början, längst fram vid nosen. I grillen ståtar Volkswagens emblem, denna modell är nämligen byggd på VW Crafter. Längden är drygt 6,8 m och på höjden mäter den drygt 2,8 m. Bredden är strax över 2 m.

Går man till stora entrédörren på sidan finns ett förvaringsutrymme som enbart är tillgängligt utifrån, med flera fack inuti. Lyfter man blicken hamnar den på det stora förvaringsutrymmet som ersätter den annars så plåtis-vanliga soffan. Det gör att det känns skapligt rymligt där inuti bilen. De vändbara stolarna och det flyttbara bordet gör att man ändå får en mindre sittgrupp för två där framme.

Bilen är för övrigt perfekt för två. Trots att sofforna lätt rymmer fler personer så ger den begränsade bordsytan inte möjlighet till alltför många sittande till bords om det ska ätas.

Vändbara stolar och garderob. Bordet fästs i anordningen närmast golvet nedanför garderoben.

Ingen plats för långklänningar här men däremot för utdragbara lådor med Marie Kondo-vikta plagg.

Spis och diskho i ett. Delbart täckglas över.

Minimalistiskt design men helt okej rymd inne på toaletten. Duschen har jalusivägg.

Längre bak i bilen hittas köket på sedvanlig plats vid entrédörren och där finns två spislågor och en diskho. Längst till höger finns en arbetsyta och under det är det golvstående kylskåpet från Dometic placerat.

Mitt emot köket finns det minimalistiskt designade badrummet med toalett och dusch. Handfatet är infällt i väggen och duschen har en vit jalusivägg som dras fram när den används.

Bordet kan enkelt lyftas upp. Lastöglor och uttag finns också här nere.

Vy bakåt. Filtklätt tak, stängd förvaring på sidorna och öppen längst bak.

Längst fram finns ett större förvaringsutrymme ovanför stolarna. Perfekt för att tappa bort småsaker i (med andra ord används det med fördel till mer skrymmande och lätta saker).

Hobby Maxia Van 680 DT

Basfordon: VW Crafter med platt golv
Motor: VW Crafter 2.0 l TDI Trendline BMT, Euro 6d-FINAL, 1 968 cc, 130 kW/177 hk, 8-växlad automatlåda
Längd: 6836 mm
Bredd: 2040 mm
Höjd: 2858 mm
Totalvikt: 3500 kg
Tjänstevikt: 3194 kg
Lastvikt: 306 kg
Färskvatten: 100 l
Gråvatten: 90 l
Antal eluttag (12 V / 230 V): 2/6
Standardutrustning exempel: ramfönster, klimatanläggning förarhytt, förarassistanspaket
Grundpris: från 1 266 000 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.