Bild
Nästa artikel
Mats Svensson, vd för Hobby Caravan, är riktigt nöjd med försäljningen på Elmia
Mats Svensson, vd för Hobby Caravan, är riktigt nöjd med försäljningen på Elmia

Hobby slår rekord

NYHETER

På mässan i Elmia säljs en stor del av de husbilar och husvagnar som säljs totalt i landet. Nu säger Hobby i ett pressmeddelande att de sålt långt över prognos.

I ett pressmeddelande uppger Hobby att de har fått bästa tänkbara försäljningsstart för Hobby husvagnar av 2015 års modell. När den nyligen avslutade branschmässan Elmia Husvagn Husbil summeras, är resultatet bättre än någonsin.

– Vi hade som mål att sälja 100 enheter under mässdagarna. Resultatet blev drygt 130 sålda vagnar, vilket vi givetvis är mycket nöjda med, säger Mats Svensson, vd för Hobby Caravan.

Modellårets 2015 bjuder på många nyheter från Hobby, bland annat ”OnTour”. Det är vagnar som är något mindre i storleken och med lägre pris. Tillsammans med det övriga modellprogrammet kan nu Hobby visa upp vagnar som täcker allt ifrån små enkla vagnar till riktigt stora lyxboenden.

– Om vi tittar på sålda vagnar av 2015 års modell ser vi att det är jämnt fördelat mellan små och stora vagnar. Sedan flera år tillbaka är barnfamiljer en mycket stark kundgrupp och för dem har vi en mängd intressanta alternativ, inte minst vad gäller planlösningar, fortsätter Mats Svensson.

Hobby, som grundades 1967, är världens största tillverkare av husvagnar och har sin fabrik i Fockbek, Tyskland. Sortimentet omfattar 61 husvagnsmodeller fördelat på sex serier samt 24 husbilar i fyra serier. I Tyskland har Hobby drygt 23 procent av marknaden och i Sverige 27,11 (juli 2014) vilket gör Hobby till marknadsledande i såväl Sverige som Europa.

Om uppgifterna i pressmeddelandet från Hobby kan ses som representativa för branschen kan vi alltså se fram mot ett starkt intresse för mobilt boende 2015.

Taggar: Nyheter, Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.