Bild
Nästa artikel
Höga Kusten får större camping

Höga Kusten får större camping

NYHETER

FriluftsByn vid Höga Kusten byggs ut. Totalt ska området byggas ut för över två miljoner. Sällskapsytor och fler boendemöjligheter ligger högst på listan av åtgärder.

Läs mer om Höga kusten samt andra restips

HÖGA KUSTEN. Ett tips till dig som färdas längs E4 mellan Härnösand och Ullånger är att stanna till vid bron vars förebild är Golden Gate i San Fransisco. Läs även om Göta Kanal, Bävervägen och andra trevliga resmål. Digital fil -med restips ur Husbil & Husvagn.
Det har knappt gått ett år sedan Fjällrävens före detta marknadschef Jerry Engström sade upp sig för att satsa på att bygga upp FriluftsByn, en mötesplats för friluftsmänniskor vid foten av Skuleberget mitt i världsarvet Höga Kusten. Under det senaste året har FriluftsByn redan stått värd för några av Sveriges största friluftsäventyr och nu storsatsas det vidare. Området ska byggas ut och totalt 2,6 miljoner kronor kommer att investeras i sällskapsytor, gemenskapsrum, servicehus och fler boenden.

- Vi behöver utöka antalet bäddar omgående och hoppas ha nio friluftsbodar klara redan till sommaren, säger Jerry Engström och fortsätter Intresset för FriluftsByn har varit över all förväntan, vi har haft besökare från hela världen.

För att möta den ökade efterfrågan byggs  nu nio friluftsbodar i samarbete med några av Sveriges ledande friluftsföretag. Planen är att varje bod ska inredas i en unik stil efter respektive partnerföretag. Klart är dock att varje bod skall ha plats för fyra personer och ett mindre pentry.

- Genom att utöka området med FriluftsBodarna så kan vi redan till sommaren erbjuda ungefär 100 sängplatser. Lägg där till 64 husvagnsplatser och cirka 100 tältplatser, säger Jerry.

Just gemenskap är en viktig del i Jerrys friluftsfilosofi. Målsättningen är att FriluftsByn skall vara en plats där man kan umgås med varandra under villkorslösa former.

- .Att umgås i naturen utan krav från sig själv eller andra är något som de flesta mår otroligt bra av. På FriluftsByn kan man ge sig ut på längre eller kortare äventyr samtidigt som man umgås och inspireras av varandra. Eller om man vill, bara sitta tysta tillsammans vid lägerelden, avslutar Jerry.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.