Bild
Nästa artikel
Höjd skatt för husbilar?

Höjd skatt för husbilar?

NYHETER

Myndigheterna förbereder just nu en förändring av fordonsskatten som kan ha stor betydelse för hur husbilar kommer att beskattas i framtiden.

Eftersom husbilar är stora och beskattas hårdare än vanliga personbilar kan det finnas anledning att peka på den debatt som förs om hur fordonsbeskattningen skall ändras.

Motormännen (M) och Naturskyddsföreningen (SNF) har gemensamt i en debattartikel i Göteborgsposten skrivit att en försäljningsrelaterad beskattning är det bästa styrmedlet för att öka andelen miljöbilar i Sverige. Detta torde även innebära att husbilars beskattning ökar eftersom dessa räknas som personbilar.

Fredrik Daveby från Motormännen och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen menar att en registreringsskatt är ett bättre verktyg än den höjda fordonsskatt som allianspartierna föreslagit. De hoppas nu kunna påverka den nuvarande regeringen innan slutgiltigt beslut fattas om det bonus-malussystem som ska införas för att öka försäljningen av miljöklassade bilar.

 
I debattartikeln säger M och SNF att en höjning av fordonsskatten enligt det tidigare förslaget kommer att drabba privata bilägare utan att skapa ett incitament att köpa miljövänligare bilar.
 
Här hittar du artikeln i Göteborgs-Posten

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
richan
2014-11-12 09:15

Är det inte tillräckligt att man betalar ca: 8.000:- i fordonskatt för en normalstor husbil (totalvikt 3.500 kg) normalt kör man max 1.000 mil om året i Sverige med en husbil det motsvarar 8:- milen i fordonskatt, det vore oxå mer rättvist att man betalade skatt efter hur långt man kör. Eller kanske att man skulle ta bort fordonskatten helt och istället höja skatten på bränslet, skulle säkert bli en stor besparing för staten att slippa hanteringen av fordonskatten. Då fick man betala skatt efter hur mycket man sliter på vägarna och skadar miljön, det skulle bli en mer rättvis skatt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.