Nästa artikel
Hollistay, en app för campare
NYHETER

Hollistay, en app för campare

Publicerad 28 juli 2021 (uppdaterad 28 juli 2021)
Bokningsappen Hollistay växer så det knakar. Appen som lanserades i mars har redan nu laddats ner 10 000 gånger vilket har gett konstruktörerna råg i ryggen och det planeras för ytterligare nyheter.
Det ska vara enkelt att boka en camping, det är grundidén för Hollistay som kopplar ihop 2 400 campingar i Norden med de som laddat ner appen. Av dessa 2 400 campingar finns 1 000 i Sverige där snart 400 går att boka online. Att inte alla går att boka beror bland annat på att inte alla har den möjligheten i sina egna system. Till de resterande finns det adress och telefonnummer så att det ändå ska vara smidigt att få kontakt och det läggs till information hela tiden. Den som söker en campingplats får fram både telefonnummer och e-post samt vägbeskrivningar via karta. När det gäller ställplatser är utbudet dock mer begränsat.

Vi pratade med Malin Mellstrand som tillsammans med maken Lars driver projektet

– Det unika är att det är så lätt att hitta campingen och boka den, både via en lista och en karta, och allt via en plattform. Vi vill inte ha krångliga system, det ska inte krävas medlemsskap för att använda appen men ska man boka måste det gå att vara säker på vem som gör det så då krävs att man registrerar sig. Det finns även en chat-funktion för att förenkla ytterligare.

För att göra appen ännu mer attraktiv har de dessutom ett samarbete med Readly, Outdoorexperten och Förtältsbutiken men då och då kommer det andra erbjudanden. Att det blev just en app beror på att de flesta idag använder telefonen som plattform och det planeras för många fler smarta funktioner under 2021–2022. Att appen dessutom finns på sju språk underlättar ytterligare att få internationella gäster vilket understryks av att de även har varit på mässor i andra länder.

Paret Mellstrand har i över tio år drivit åtta campingplatser och de har stor erfarenhet av campinglivet, så de vet vad som efterfrågas. Därför blir de ofta kontaktade av campingägare som vill ha olika former av råd och även kontakter med användarna av appen är viktig. I grunden är dock Hollistay ett techbolag med fokus på att skapa bra och användarvänliga tekniska lösningar.

Campingarna går att filtrera så att man lätt kan hitta de som tilltalar en mest, det går att söka efter små, mellanstora och stora campingar, sådana som ligger nära vatten, de som är extra barnvänliga eller har de fritidsaktiviteter man gillar bäst.

Här hittar du Hollistays app i Google Play (Android).

Här hittar du Hollistays app i App Store (iOS)
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.