Bengt i Örkelljunga är en av många HRF-anslutna företag.

Nästa artikel
HRF inför Certifierad Verkstad Husvagnar och Husbilar
NYHETER

HRF inför Certifierad Verkstad Husvagnar och Husbilar

Publicerad 4 februari 2019 (uppdaterad 4 februari 2019)

Bengt i Örkelljunga är en av många HRF-anslutna företag.

Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) inför ”Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar” – ett kvalitets- och miljöledningssystem – hos sina medlemsföretag.

– Kraven på kvalitet och miljötänkande bland HRF:s medlemmar ökar från deras kunder, liksom tydliga villkor när det gäller exempelvis verkstadsarbeten. Det säger Tomas Haglund, ordförande i HRF. Därför har vi själva tagit initiativet att ansluta oss till Certifierad Verkstad för att HRF- medlemmarnas kunder ska kunna känna sig trygga när det gäller valet av leverantör av deras husvagn eller husbil.

– Vi är också positiva till dialogen med Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), som ju tidigare bidragit till framtagandet av ”Verkstadens reparationsvillkor”, och som också hjälper till med att kraven på vår bransch förtydligas, fortsätter Tomas Haglund.

HRF är den första av en rad olika aktörer som ”står i kö” för att få ansluta sig till ”Certifierad Verkstad” berättar Bo Ericsson, vd för SFVF. Möjligheten för kunderna att göra affärer med seriösa företag, som exempelvis har externa kontroller, leder till ökad trygghet. Självklart tycker vi på SFVF att det är glädjande att vårt arbete i branschen leder till högre kvalitet, ökad trygghet och bättre miljö.

– Även kraven och kontrollerna från myndigheter är ökande, avslutar Bo Ericsson som har åtskilliga myndighetskontakter varje vecka.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.