Bild
Nästa artikel
HRF och SFVF i samarbete

HRF och SFVF i samarbete

NYHETER

Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) ansluter samtliga sina återförsäljare till Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Därmed blir nordens största branschförening ännu större.

HRF ansluter samtliga återförsäljare till branschorganisationen SFVF. Initiativet innebär bland annat att HRF:s verkstäder kommer att följa branschöverenskommelsen kring reparationsvillkoren ”Verkstadens Reparationsvillkor”, som SFVF tagit fram tillsammans med Konsumentverket.

Med drygt 1 800 medlemsföretag i landet är Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) en betydande intresseförening för landets bilverkstäder. Som medlem i SFVF innebär det att verkstaden ansluter sig till det nya konceptet ”Godkänd Bilverkstad” för att säkerställa vissa baskrav angående kvalitetsnivå och därmed ge konsumenten vägledning och trygghet i sitt val av verkstad.

– Vi ser positivt på att dialogen i vår bransch har bidragit till att reparationsvillkoren, och därmed kraven på vår bransch, förtydligats. Vårt initiativ att ansluta oss till SFVF kommer att underlätta kommunikationen med husvagns- och husbilsägarna och gynnar bägge parter, säger HRFs ordförande Tomas Haglund. 

– Att SFVF:s och Konsumentverkets branschöverenskommelse ”Verkstadens Reparationsvillkor” har fått en positiv utveckling, och att HRF valt att ansluta sina återförsäljare, känns mycket bra. Att dessutom flera generalagenter, importörer och underleverantörer också ansluter sig som stödmedlemmar till SFVF är ytterligare ett kvitto på att vi arbetar rätt. Det här kommer att gillas av väldigt många husbils- och husvagnsägare, och göra valet enklare för dem som vill välja ett SFVF-anslutet företag, säger Bo Ericsson, vd på SFVF och fortsätter, att en hel branschorganisation ansluter sig till SFVF kommer säkert gillas även av vår Konsumentminister Per Bolund, Konsumentverket, ARN och Konsumentvägledare i Sverige. 


Tomas Haglund konstaterar, Sveriges Fordonsverkstäders Förening har på många sätt visat att en aktiv förening behövs. Vi ser att samarbetet kommer att öka tryggheten för såväl våra kunder som medlemmar. Dessutom kommer vi och våra medlemmar kunna dra nytta av SFVF:s övriga erbjudanden för att öka kompetens och medvetenhet om utvecklingen i branschen ytterligare, vilket ligger helt i linje med HRF:s fokus på kvalitet.

I konceptet ingår dels en årlig revision samt stickprovskontroller av utfört verkstadsarbete av en tredje neutral part. Där har SFVF valt DEKRA för att implementera konceptet ”Godkänd Bilverkstad” som inom kort inleder sin pilotfas av konceptet och utvärderas inför en lansering i landet.

Avsikten med samarbetet med DEKRA är att ta hjälp av deras kompetens och roll som helt oberoende aktör för att säkerställa vår kvalitet och kundlojalitet för framtiden, säger Bo Ericsson, VD Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

- DEKRA ser en positiv utmaning i att bistå en så stor intresseförening som SFVF i deras ambitiösa kvalitetssäkring. Vi har de tjänster som efterfrågas i konceptet samt god erfarenhet av opartiska kvalitetskontroller och revisioner. Dessutom en etablerad kalibreringsverksamhet genom affärsgrenen DEKRA Kalibrering i Hedemora, säger Frank Schubert, VD DEKRA Quality Management AB. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.