Nästa artikel
Hunden viktigaste kunden på mässan? ”Ska ha egen plats”
CMT 2023

Hunden viktigaste kunden på mässan? ”Ska ha egen plats”

Publicerad 18 januari 2023 (uppdaterad 6 februari 2023)
Kolla in de senaste tillbehören från mässan i Stuttgart – till din hund.

Viktigaste kunderna på mässan har fyra ben.

Åtminstone skulle man kunna tro det, när man ser alla fyrbenta älsklingar som är med och tittar på husvagnar och husbilar på CMT-mässan i Stuttgart. De gör sina röster hörda, blir skjutsade i vagn och allmänt bortskämda.

Hela familjen är med i diskussionen. Vilken halvintegrerad husbil passar oss bäst?

Volkswagen ID.Buzz konverterad till campingbuss är populär även bland fyrbenta resenärer.

– I dag har ungefär 50 procent av alla som semestrar i husbil eller husvagn med sig hund, enligt mannen som demonstrerar LDC-Systems speciallösningar för hundar i husbil.

LDC-Systems tillverkar ett speciellt system som kan installeras i Weinsberg- och Knaushusbilar. Med det omvandlas bagaget till hundens egen plats, trygg och säker. 

Bagaget blir en hundplats med LDC-Systems hjälp. Men att fästa kopplet vid bilen, så som under luckan, är inte att rekommendera.

Hunden kan få en egen ingång från bodelen till ”sitt” rum. Samtidigt får ägarna lättare att hålla koll på den under körning.

Det går till exempel att få ett galler som gör att hunden kan vara där och ändå få frisk luft när bilen står stilla. Eller vad sägs om fönster på dörren – i den höjd du vill ha – så att din pälskling kan ligga och titta ut medan ni kör. Om du är beredd att offra ännu mer förvaringsutrymme kan också en egen ingång till bodelen, från hunddelen, fixas under bädden.

– Efterfrågan för sådant som gör hundens husbilsrresa är stor och fortsätter att växa, säger mannen vi pratar med.

Jara tittar på husvagn tillsammans med husse.

På väg därifrån möter vi 13-åriga Jara som är på mässan med sin husse. Hon har tagit med honom för att titta på husvagn. Husse bekräftar att hunden står i fokus.

– Det viktiga är att hon kan få en egen plats och att det är lätt för henne att ta sig upp i vagnen, säger han.

149,90 euro, eller cirka 1680 kronor, kostar solbädden med tak från Disc-O-Bed.

Smarta DogSitter från Linnepe, läggs under hjulet på bilen. Sedan kan kopplet fästas där, utan risk för att hunden dras med när bilen startas. Kostar 15 euro, eller cirka 170 kronor.

Jara själv verkar mest intresserad av att nosa runt och gå vidare. Kanske skulle hon uppskatta den mysiga hundsängen som återfanns i Disc-O-Beds monter, komplett med soltak om det blir för varmt under semestern.

Det är bara en av de smarta hundtillbehör som visas upp. Vi hittar till exempel en liten ögla som kan fästas under däcket, där man kan sätta fast hunden i kopplet. Extra smart eftersom det inte är en bra idé att fästa kopplet direkt vid bilen – något som kan gå illa om föraren glömmer, eller missar, att hunden sitter där när bilen kör iväg.

Äntligen på väg hem!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.