Bürstner Lyseo Gallery
Nästa artikel
Husbil med uppblåsbart loft!
YouTube

Husbil med uppblåsbart loft!

Publicerad 26 december 2022 (uppdaterad 26 december 2022)
Bürstner Lyseo Gallery
Gallery är superkändisen bland årets nya husbilar tack vare den uppblåsbara alkoven. Eller är den mer av ett loft tack vare sin rymlighet och rejäla trappa? Häng med in i Bürstner Lyseo Gallery i denna video!

Halvintegrerade Bürstner Lyseo Gallery är lite av en blandning mellan halvintegrerad husbil och alkovhusbil. Den har åtminstone det bästa av dessa två världar; alkovens rymliga känsla när den står still och den halvintegrerade husbilens smidighet under körning.

Gallery är en mycket spännande husbil fylld av nytänkande och vars alkov blåses upp av en kompressor som fyller luftbälgarna på 90 sekunder. Luftbälgarna ska i sig fungera isolerande mot värme, kyla och ljud.

Enligt tillverkaren Bürstner har alkoven och hela husbilen testats hårt i både klimatkammare och vindtunnel (120 km/h i vindhastighet framifrån och snett från sidan) samt att man har lastat 1,5 meter snö på alkovens tak. Konstruktionen ska ha klarat alla dessa tester utan att länkarmar, låsning och luftbälgar ska ha tagit skada eller vållat problem med stängning/öppning.

Det här är en husbil som väger in på 3,85 ton vilket gör att den inte passar B-körkort. (Såvida det inte togs före 1 juli 1996) Gallery finns i två planlösningar och i filmen tittar vi i huvudsak på T 689 G som har badrummet längst bak och 3 bäddar.
I slutet av filmen tar vi också en snabb titt inuti familjevarianten T 649 G som har hela 6 bäddar och nedfällbar taksäng över den stora sittgruppen längst bak.

Här är en tidigare artikel om Lyseo Gallery.

Här är Bürstners hemsida med dagsaktuellt pris.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.