Nästa artikel
Husbilar blir överflödiga
NYHETER

Husbilar blir överflödiga

Publicerad 16 november 2016 (uppdaterad 25 oktober 2019)
Många har redan vant sig vid tanken om självkörande bilar och tekniken ger oss hela tiden nya hjälpsystem i bilarna. Men nu genomförs även praktiska tester med självkörande släp skriver Teknikens Värld som spår att husbilar blir överflödiga.
Det hela låter dock onekligen som ett aprilskämt även om videon är publicerad den 13 november i år och visar ett släp som kör autonomt på en motorväg i Polen, det är i varje fall vad Teknikens Värld skriver. Något som visar hur den drivs finns dock inte så möjligen handlar det hela om något helt annat, kanske ett släp som lossnat från en bil och "kör om" dragfordonet.

I artikeln nämns att "När tekniken (den autonoma, HH:s kommentar) väl är mogen att helt ta bort den mänskliga handen från ratten kommer även dragkroken att bli överflödig. Tanken är att de självkörande släpvagnarna ska ta över transport av gods som vi inte får plats med i bilarna."

Tänk dig vägar fulla med självkörande husvagnar, "husbilar kommer att bli överflödiga" avslutar Teknikens värld.

Vi förhåller oss dock ganska skeptiska till denna artikels innehåll. Allt som skrivs behöver ju inte vara sant. Men om det mot förmodan skulle ligga något i uppgiften är nog frågan om det inte är enklare med en självkörande transportbil eller husbil.

Här hittar du Teknikens Världs artikel där videon finns.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.