Bild
Nästa artikel

Husbilar rånade lastbil på diesel

NYHETER

Två husbilar var inblandade i en brutal form av dieselstöld igår morse i Örebro. En lastbilschaufför som stannat för att äta frukost tvingades att lämna ifrån sig nycklarna till tanklocket.

Nerikes Allehanda berättar att den fräcka stölden utfördes igår morse då en chaufför till en anläggningsbil stannat för att äta frukost vid Sickelsta rastplats strax söder om Kumla.

Två husbilar var inblandade, en av dem ställde sig framför och en bakom lastbilen vilket gjorde att lastbilen inte kunde köra från platsen. När lastbilsekipaget blockerats så tvingades den skrämda chauffören att lämna ifrån sig nycklarna till lastbilen.

Gärningsmännen slangade sedan lastbilen på cirka 100 liter diesel, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen på NA:s hemsida.

Med sina nu fulltankade husbilar försvann rånarna från platsen men en av bilarna stoppades senare i Finnerödja. Vilken påföljd som nu väntar de tre som färdades i denna återstår att se. Den andra husbilen är spårlöst försvunnen men inget fabrikat eller signalement på gärningsmännen anges för att underlätta polisens arbete att hitta gärningsmännen.

Den fråga som infinner sig är om det verkligen var husbilarnas ägare som utförde dådet eller om även dessa var stulna.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-11-13 19:05

Husbilarna tar för sig, men attt det går så här långt? Sjukt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.