Bild
Nästa artikel

Husbilar utsatta för klotter i Lysekil

NYHETER

Elva husbilsägare som besökte södra hamnen i Lysekil under påskhelgen fick sina bilar nerklottrade. Nu har Husbilsklubben gjort en polisanmälan och kontakter har tagits med kommunledningen.

Tidningen Bohuslänningen uppmärksammar att inte ens husbilar går fria från skadegörelse. Det var samtiga elva husbilar som stod nattparkerade som någon ansåg vara en utmärkt plats att placera klotter på i påskhelgen.

– Vi överväger att gå ut med information till våra medlemmar att bojkotta Lysekil, säger Åke Andersson, styrelseledamot i Husbilsklubben i ett uttalande till Bohuslänningen.

Händelsen inträffade natten till den 5 april medan husbilsägarna låg och sov i sina bilar och det upptäcktes när husbilsägarna vaknade på söndagsmorgon.

– Jag har aldrig hört talas om något liknande, säger Åke Andersson och fortsätter berätta för Bohuslänningen, det kan kosta stora pengar att få bort det här klottret.

Bohuslänningen berättar att det populära resmålet Lysekil besöks av många husbilar och att antalet gästnätter motsvarar beläggningen på ett medelstort hotell. 

Husbilsklubben ser enligt Bohuslänningen allvarligt på det inträffade och överväger att gå ut och till sina medlemmar med en uppmaning att i framtiden bojkotta Lysekil men innan dess vill de se vad kommunen avser att göra för att förhindra en upprepning. Möjligen kommer kommunen att låta väktare passera platsen på nätterna.

Här hittar du Bohuslänningens artikel.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.