Nästa artikel
Husbilen blir till lyxrestaurang
NYHETER

Husbilen blir till lyxrestaurang

Publicerad 4 december 2020 (uppdaterad 5 december 2020)
Coronapandemin ställer till problem för alla sociala aktiviteter där inte minst restaurangerna tvingas glesa ut gästerna. Men i Belgien har de kommit på en lösning. De serverar gästerna i deras egna husbilar.

SVT uppmärksammar att man i Belgien komit på en smart lösning för att kunna fortsätta att driva restauranger. Där gäller hårda restriktioner och restaurangerna tillåts bara ha take-away men restaurangägaren Mattia Collu kom på en lösning som gjort succé. Att servera gästerna i husbilar på restaurangens parkering.

– Vi har hittat ett system som möter alla regler kring covid-19, säger restaurangägaren till Reuters återgivet av SVT.

Gästerna kommer i sina egna, eller hyrda, husbilar och blir serverade en lyxig skaldjursmiddag. Restaurangägaren Mattia Collu kom på idén när han levererade hem mat till kunder och upptäckte att många ägde fina husbilar och husvagnar. Idén har blivit så populär att parkeringen snabbt blev uppbokad.

– Det här ger oss möjlighet att andas ut och spendera tid tillsammans utan barnen. Så det är riktigt skönt, säger en av gästerna i sin husbil.

Någon riktig bordsservering är det dock inte fråga om då det inte anses tillåtet. Gästerna får själva duka och duka av men de får ändå en riktig restaurangupplevelse.

SVT:s unslag hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.