Bild
Nästa artikel
"Husbilsdestination Sverige" planerar tre nya ställplatser

"Husbilsdestination Sverige" planerar tre nya ställplatser

Nyheter

SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, har i samarbete med andra branschorganisationer startat projektet "Husbilsdestination Sverige". SCR beskriver projektets syfte till att ta fram rekommendationer och riktlinjer för att skapa nya ställplatser som uppfyller gästernas önskemål och behov.

 

Sedan tidigare har projektet som SCR menar ska göra Sverige till en husbilsdestination för europeiska länder öppnat två ställplatser. Den ena ligger belägen i anslutning till nöjesparken Liseberg, Skatås, och den andra ligger vid Grenna Hamn.
 
För 2012 planerar man nu tre nya ställplatser, en i Malmö, en i Varberg och slutligen en i Tjolöholm. 
 
För ritningar och mer information, besök http://www.scr.se/OmSCR/Husbilsdestination_Sverige/
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
KABE-RO
2012-03-23 08:02

Ja det är efterlängtat det har varit på tål länge.

#2
Lars Jansson
2012-04-01 10:53

Ja det är alldeles utomordentligt

#3
Frisovare
2012-04-01 14:22

Det är ju bra att man börjat vakna. Vårt land ligger årtionden efter kontinenten (ex Tyskland) när det gäller ställplatser för husbilar.
Med nuvarande utbyggningstakt tar det emellertid hundra år innan vi får rimligt många ställplatser.
Tänker SCR föra samma prispolitik som för sina campingplatser så lär knappast husbilsresenärerna söka sig till deras ställplatser.
Studera och ta lärdom av kontineneten och inse att priser över 6 till 7 Euro/natt prisar ut er ur marknaden!

#4
husbil sedan -91
2012-04-02 22:29

SCR ska inte syssla med ställplatser, låt den som begriper vad husbilsfolk har för behov sköta detta.

#5
Göran Gustavsson
2012-04-03 16:14

Det är mycket bra på gång! Aktörerna är många. T.ex. i anslutning till gästhamnar och liknande. Det kan vara bra om större aktörer ordnar bra och säkra ställplatser centralt i större städer. Tittade på den nya ställplatsen i Grenna i höstas. Tyvärr kunde vi inte få fri sikt för parabolen så det var bara att rulla in på campingen.

Tyvärr verkar det inte som campingägarna riktigt förstått att ta tillvara den ökande husbilsmarknaden. Varför ordnar man inte ställplatser på campingen. Platserna kan vara enklare (ingen ström) och all övrig service finns redan på campingen. Naturligtvis måste in- och utcheckning följa campingens regler. Quickstop fyller inte detta behov!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.