Nästa artikel
Husbilsklubben ska hålla sin träff i Mariestad 2020
NYHETER

Husbilsklubben ska hålla sin träff i Mariestad 2020

Publicerad 17 september 2019
Husbilsklubben.se håller återigen sin årsmötesträff 2020 i Mariestad. Efter vårens fullträff med rekordmånga deltagande husbilar har deras styrelse beslutat att förlägga nästa års träff på samma plats.

Med sina dryga 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden håller föreningen varje år en årsmötesträff under Kristi himmelsfärdshelgen. I maj i år hölls träffen i och runt Karlsholme folkpark i Mariestad och till nästa år, 21-24 maj, väljer man att göra en repris på det lyckade konceptet. 

Årets träff var föreningens genom tiderna mest besökta evenemang med cirka 550 husbilar på plats. Nu hoppas de på att antalet besökare kommer att öka ytterligare nästa år. 

Det stora evenemanget behöver en uppställningsyta på 40 000 km2, en lokal för middagar, underhållning och årsmöte som rymmer drygt 1000 personer, extra toaletter, vatten, sophantering med mera. 

– Vi erbjuder Husbilsklubben.se samma upplägg som senast. Kommunen står för uppställningsytor i och runt omkring Karlsholme folkpark samt teknisk support. Restaurang Sjöterrassen avtalar själva med klubben om tält för möten och middagar samt mat, säger Anna Söderman, som var kommunens projektledare för evenemanget senast.

Omgivningarna och närheten till stadskärnan med bland annat shopping, Gamla Stan och aktiviteter anges som en av anledningarna att Husbilsklubben åter lägger sitt årsmöte i Mariestad. Att det finns tillräckligt med lämpliga uppställningsplatser med efterfrågad service på en plats de trivs att vara på och ett genomgående gott bemötande är ytterligare en anledning. 

– Självklart finns det förbättringspotential i alla led, och nu får vi chansen att fixa till det. Nu vet vi hur platsen och organisationen funkar och kan jobba med de erfarenheterna i bagaget. Reaktionerna från årets Husbilsträff har bara varit positiva från såväl allmänheten och näringslivet. Det här är helt i linje med vårt arbete med att stärka Mariestads kommun som husbilsdestination, säger Anna Söderman.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.