Nästa artikel
Husbilsklubben utser Mariestad till årets husbilsvänligaste kommun
NYHETER

Husbilsklubben utser Mariestad till årets husbilsvänligaste kommun

Publicerad 10 november 2020 (uppdaterad 10 november 2020)
Mariestad har ännu en gång valts till Sveriges husbilsvänligaste kommun. De får dessutom utmärkelsen för andra gången.
Husbilsklubbens syfte med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat den växande gruppen inom turistnäringen och som genom aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsåkarna. De har delat ut utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun sedan 2014 och första gången Mariestads kommun fick priset var 2016. Nu blir de alltså först med att få utmärkelsen en andra gång. De övriga två nominerade var Leksand och Kiruna.

Motiveringen lyder:

– Mariestad har verkligen förstått vad man som kommun kan göra för att husbilsturister ska trivas. Webbplatsen är mycket välkomnande och informativ för husbilsturister beträffande upplevelser och aktiviteter, samt en presentation av hela åtta ställplatser och fyra campingar. Det kanske största beviset att Mariestad är Sveriges mest husbilsvänligaste kommun är, att det ofta är fullbelagt på de centrala ställplatserna och vad gör kommunen åt det? Jo de bygger ut, en reservplats att ta till vid högtryck. Så gör den husbilsvänliga kommunen.

– Vi är otroligt stolta över att få den här utmärkelsen ännu en gång! Vi har i flera år medvetet gjort satsningar på ställplatser och utökad service för husbilsgästerna i Mariestads kommun - även tillsammans med privata aktörer, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande i Mariestad.

Klubbens medlemmar samt turistansvariga har sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen och vilka möjligheter till service som finns. I bedömningen ingår även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet.

Tidigare vinnare av utmärkelsen är Ystad, Kristinehamn, Kalmar, Mariestad, Karlskoga och Lysekil.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.