Nästa artikel
Husbilslandet fortsätter ge pengar till barncancerfonden
NYHETER

Husbilslandet fortsätter ge pengar till barncancerfonden

Publicerad 15 april 2018
Marknaden för fritidsfordon går som bekant bra och Husbilslandet ger en del av sitt överskott till godhjärtade ändamål. Nu är dt dags igen, i påskhelgen skänkte de ytterligare 13 000 kronor till barncancerfonden.
Husbilslandet, som är en av landets större återförsäljare, är guldsponsor åt Team Rynkeby- Skaraborg där kristinehamnarna Sirkka och Jonas Hagberg ingår. Team Rynkeby God Morgon är ett nordiskt arrangemang med 48 deltagande lag och sammanlagt cirka 2000 cyklister. Syftet med arrangemanget är att samla in pengar till Barncancerfonden. I det sammanhanget vill Husbilslandet vara med att bidra.

- Alla känner någon som drabbats av cancer och när barn får sjukdomen är det naturligtvis extra tungt. Därför känns det väldigt bra att kunna vara med och bidra till den här viktiga forskningen, säger Husbilslandets försäljningschef Jonas Pettersson till campingsverige som uppmärksammat insatsen.

Team Rynkeby-Skaraborg och Husbilslandet anordnade gemensamt en tävling för att dra in pengar till insamlingen. Uppgiften var att under fyra timmar turas om att trampa på en träningscykel och tävlingsdeltagarnas skulle bedöma hur långt de cyklade.

– För att peppa cyklisterna lite extra lovade vi att skänka 100 kronor extra per cyklad kilometer. De cyklade totalt 128,8 kilometer, vilket betyder att vi skänker 13 000 kronor, säger Husbilslandets försäljningschef Jonas Pettersson.

Senast i december skrev vi om att Husbilslandet struntade i julklappar utan i stället gav 75 000 till barncancerfonden och därutöver vissa intäkter från evenemang.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.