Kenneth Hermansson, Jonas Pettersson och Niclas Olsson med den symboliska checken.

Nästa artikel
Husbilslandet stöttar cancervård
NYHETER

Husbilslandet stöttar cancervård

Publicerad 13 december 2017

Kenneth Hermansson, Jonas Pettersson och Niclas Olsson med den symboliska checken.

Inga julklappar men väl en rejäl slant till cancerforskningen är Kristinehamnsbaserade Husbilslandets motto. Totalt sett ger de 75 000 som julklapp och dessutom vissa intäkter från evenemang, nu närmast vintermässan i januari.
Husbilslandet har tagit bort seden att skicka julklappar till sina kunder i samband med att de bjuder in dem till sin årliga midvintermässa som 2018 hålls helgen den 13-14/1. Då blir det bland annat grillning och en trubadur underhåller de normalt 1000 personer som dyker upp på evenemanget. Som sig bör på en mässa blir det dessutom en rad erbjudanden på tillbehör samt husbilar från de fabrikat de säljer, Knaus, Weinsberg, Morelo och CI.

Husbilslandet, som ​​​​​​startades 1988, har sin verksamhet belägen vid Bäckhems gård 15 km söder om Kristinehamn. Företaget med ett tjugofem anställda säljer årligen runt 500 husbilar och har även verkstad.

I stället för julklappar till deras kunder satsar de stort på välgörenhet. Jonas Pettersson berättar att företaget i år har valt att ge pengarna till kampen mot cancer och fördelat 75 000 kronor lika mellan Barncancerfonden, Föreningen bröstcancerfonden samt Mustachkampen, de senare hjälper män med prostatacancer som i måndags fick sin check på 25 000.

Pengarna avsätts från de aktiviteter företaget ordnar vilket är mer än de pengar som tidigare nämnts. Exempelvis ges de inträden de får in från olika aktiviter vilket under året givit ytterligare14 500 till barncancerfonden.

Aktiviterna är gratis för företagets kunder medan övriga får betala 150 kronor för exempelvis deras sommarfest första helgen i juni, sedan dubblas den summan vid utbetalningen till gåvomottagaren. För att det ska bli en trevlig fest hyrs folkets park som har en stor äng som utnyttjas som pakering. Men den som enbart vill kolla på företagets varuutbud är det förstås inget inträde.

Företagets hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.