Nästa artikel
Husbilsvänligaste kommunen nu mindre vänlig
NYHETER

Husbilsvänligaste kommunen nu mindre vänlig

Publicerad 11 november 2019 (uppdaterad 12 november 2019)
Kalmar blev förra året utsedd till Sveriges husbilsvänligaste kommun men nu gäller andra besked. De enda ställplatserna som är kvar I dagsläget är Svinö och Stensö camping. 
Östra Småland skriver om sitationen med ställplatser i Kalmar där nu endast en spillra återstår. Redan i ett tidigare skede har de 18 ställplatserna vid Ölandshamnen blivit till nio, de sex platserna vid Elevatorkajen är stängda och möjligheterna för husbilar att ställa sig på grusplanen vid Kalmarsundsparken är också borta. Som ett kvarvarande alternativ finns campingarna vid Rafshagen och Vita Sand.

De planerade ställplatserna vid T-bryggan eller Kullö anlades aldrig och den positiva attityd som visades sommaren 2018 genom att inte bötfälla husbilar för att man vill behålla platsen som landets husbilsvänligaste kommun kan tyckas ha förbytts till något annat.

Som en tröst kan man bege sig till rastplatsen vid Kalmar Dämme där det nu finns en tömningsstation för latrin och gråvatten. Där går det även att fylla på dricksvatten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.