Bild
Nästa artikel
Husesyn hos Kabe

Husesyn hos Kabe

NYHETER

Häng med på en tur i Kabes husbilsfabrik! Att det inte är enkelt att bygga husbilar som Kabe gör är tydligt.

Kabe behöver egentligen ingen närmare presentation. De har byggt husvagnar i Småland sedan början av 60-talet och husbilar började det med på 80-talet. Nu är de ett av de mest sålda fabrikaten i Sverige. De har i omgångar byggt ut, om och till sina fabrikslokaler i Tenhult som ligger några mil söder om Jönköping. Det senaste tillskottet är en ny lina i husbilsfabriken. Vi kikar på den och flera av de andra anläggningarna tillsammans med Kabes tekniska chef och vice VD Mikael Blomqvist som dessutom är barnbarn till Kabes grundare Curt Blomqvist.

Tillverkningen är till största del manuell så att Kabe betyder mycket för den lokala arbetsmarknaden råder det inga tvivel om, de har under senare år konsekvent sökt nya medarbetare. Vi bjuder här på ett bildspel från fabriken och i kommande nummer av Husbil & Husvagn kommer vi mer ingående förklara hur tillverkningen går till. En av de roligaste detaljerna från besöket är kanske inte den mest högteknologiska, men det specialbyggda fordon Kabe byggt för att transportera väggelement mellan fabrikerna är onekligen speciellt!
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.