Nästa artikel
HVO nu även på OKQ8 i Strömsund
NYHETER

HVO nu även på OKQ8 i Strömsund

Publicerad 23 oktober 2019
Om HVO ska kunna konkurrera med diesel krävs att det finns på många ställen och nu när fler bilar kan köras på HVO börjar detta ske. OKQ8 Strömsund kommer snart att börja sälja det helt fossilfria drivmedlet vilket innebär att Strömsundsborna slipper köra tio mil extra för att tanka hållbart.

Att utöka antalet tankställen för HVO100 ligger helt i linje med OKQ8:s strategi för målet om ett fossilfritt samhälle i framtiden. OKQ8 har i dag tillsammans med Tanka det bredaste nätverket av HVO100 med närmare 100 tankställen i hela Sverige, från Malmö i söder till Pajala i norr.

– Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder och medlemmar hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att vi inom kort kommer att kunna erbjuda HVO100 på en ort som Strömsund, där efterfrågan varit mycket stor, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia. 

Då det idag ställs allt högre krav på myndigheter och företag att köra fossilfritt har Strömsunds kommun och många företag på orten med omnejd länge varit engagerade i att få möjlighet att tanka HVO100 på hemmaplan. Närmaste tankställe ligger i dagsläget i Östersund, tio mil söderut, enkel resa. Nyheten att OKQ8 inom kort kommer att kunna erbjuda det fossilfria drivmedlet på orten har tagits emot väl.

– Det är otroligt viktigt för oss som kommun att detta sker nu. Många företagare på orten har redan krav på sig att bedriva trafik utan fossilt bränsle, och det finns även med i våra planer för kommunens verksamhet framöver. Det är glädjande att Strömsund blir ett nav för både myndigheter, företagare och privatbilister som vill tanka hållbart, säger Göran Bergström, Kommunalråd, Strömsunds kommun. 

Efterfrågan på det fossilfria drivmedlet HVO 100 har ökat i stadig takt sedan Volvo och flera andra biltillverkare som Renault, Citroën, DS, Nissan och Peugeot m.fl. godkänt HVO100 som drivmedel i sina dieselbilar. HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. 

Observera! Det är viktigt att du som bilägare säkerställer med din biltillverkare att din bil är godkänd för HVO100 vilket inte är fallet med Fiat Ducato.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.