Bild
Nästa artikel
Från vänster: Bardish Chagger, Marc Garneau, Jim Hammill- president och CEO EGHNA, Charlie Rossi- Engineer and Marwan Tabbara
Från vänster: Bardish Chagger, Marc Garneau, Jim Hammill- president och CEO EGHNA, Charlie Rossi- Engineer and Marwan Tabbara

Hymer bjöd politiker på tur i självkörande husbil

NYHETER

Som vi skrev om i november 2016 är Hymer på gång att utveckla system för självkörande husbilar. Nu har parlamentsledamöter fått åka med på en provtur.

Erwin Hymer Group North America (EHGNA) Inc. är en av de större aktörerna för husbilar i det som kallas mindre husbilar i Nordamerika. Sedan ett år genomför de ett projekt i Ontario i Kanada där det är tillåtet att provköra självkörande bilar.

De bjöd in transportministern Marc Garneau, ministern för turism och småföretagsamhet Bardish Chagger och parlamentsledamoten Marwan Tabbara för att diskutera den första självkörande husbilen. Hymer skriver vidare på sin hemsida att de troligen är den första tillverkaren som har myndighetstillstånd att testa självkörande husbilar på vägar öppna för vanlig trafik. Hymer samarbetar med University of Waterloo för att utveckla systemen.

Efter en introduktion fick de inbjudna en provtur tillsammans med EHGNA ingenjör Charlie Rossi. Transportministern Marc Garneau citeras efter provturen om teknologin

- olika imponerande uppvisningar där Kanada kan bli världsledande.

Jim Hammill, President och CEO för EHGNA säger

- De här kontakterna och samarbetet med vår regering och samhället är viktiga för vår fortsatta tillväxt och utveckling för våra affärer, vår ekonomi och för landet. Vi är stolta över att välkomna våra gäster idag och dela med oss av det innovativa arbete vi utför här.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.