Nästa artikel
Hymer-damer bygger Hymer för damer
NYHETER

Hymer-damer bygger Hymer för damer

Publicerad 9 februari 2015 (uppdaterad 9 februari 2015)
I fjol påbörjade Hymer ett projekt med en husbil som passar kvinnliga ägare. Projektet The Lady Camper har nu sammanfört tolv unga kvinnor med idéer som ska skilja sig från dagens.

Tolv unga kvinnor har påbörjat ett projekt hos Hymer för att göra inredningen i en HymerCar Cape Town, som har en Volkswagen T5 som basfordon, till en fullfjädrat kvinnlig husbil.

Det är Laura Blank, som just nu studerar till tjänsteman hos Hymer, som tagit initiativet till projektet. Hon samlade ihop kvinnliga kolleger som tyckte att inredningen i dagens husbilar i allt för liten utsträckning tar hänsyn till kvinnornas önskemål och har inställningen att sådant går att ändra till det bättre.  

Gruppen träffades allt oftare och diskuterade vad som skulle kunna göras bättre och vad som kunde sägas vara extra viktigt för kvinnor. Förslag som kom upp var exempelvis bättre plats för kosmetika, smycken, väskor och skor. Men det mesta kommer nog att avslöjas när projektets premiärdag kommer!

Projektet lyfts fram av Hymers (manliga) företagsledning som något riktigt intressant och uttrycker sig lite diplomatisk att det är mycket de blivit överaskade av från gruppens förslag.

- Jag har varit i företaget i 25 år nu, men ett sådant engagemang hos våra elever har jag aldrig sett tidigare, säger affärsområdeschefen Rainer Buck på Hymer.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.