Många människor samlade framför en husbil
Nästa artikel
Nu träffas alla som älskar Hymer husbilar
husbilar

Nu träffas alla som älskar Hymer husbilar

Publicerad 19 maj 2022 (uppdaterad 5 februari 2023)
Många människor samlade framför en husbil
Förra gången Hymer Husbilsklubb hade träff samlades de i Mariestad.
I helgen har Hymer Husbilsklubb vårträff i Kristinehamn. Här berättar ordföranden mer.

I helgen träffas Hymerhusbilsklubb för stort möte i Kristinehamn. Hymer är ett av de större varumärkena i Sverige och populärt bland erfarna husbilister.

Klubben bildades för tre år sedan, men har inte haft möjlighet att ha så många aktiviteter på grund av pandemin. Så det är en förväntansfull ordförande, Sören Aronsson, som svarar på Husbil & Husvagns frågor.

För vilken gång i ordningen har ni en storträff?

– Detta blir den 3e träffen vi arrangerar som förening. Sommaren 2019 arrangerade vi en träff i Göteborg där föreningen formellt bildades. Sedan satte pandemin helt stopp för verksamheten under 2020 och träffarna fick avbokas.

Hur många kommer?

– Vi samlar 60 bilar i Kristinehamn som kommer från stora delar av landet. 

Kan man dyka upp fast man inte är anmäld?

– Nej, det är anmälan som gäller och antalet platser är begränsade för att vi ska kunna klara av arrangemanget rent praktiskt.

Vad står på programmet?

–  På fredagen är det inkörning och samling för gemensam middag på kvällen. Hygns Vilt har tagit fram ett erbjudande där man kan köpa antingen ett färdigt paket som man kan grilla eller bara köpa lite lokala specialiteter för de som önskar.
 
– Lördagen inleds med Styrelsemöte. Efter lite fria aktiviteter samlas vi på eftermiddagen för en ölprovning arrangerad av Wermlands Brygghus som bjuder på sina lokala brygder. Sedan prövas både våra lokala kunskaper och Hymer relaterade i en tipspromenad runt området. På kvällen bjuds det på räksmörgåsar och trevligheter in på kvällen.

Finns det något viktigt ni ska ta upp på årsmötet?

– Årsmötet kommer att ta upp frågor kring utveckling av vår hemsida och forum för att kunna dela erfarenheter och tips även när man inte ses fysiskt. Strukturen för träffar framöver kommer också att diskuteras. 

 Hur har ni gjort med träffar under pandemin?

– Tyvärr så fick vi ställa in alla aktiviter under pandemin. Förra våren genomförde vi en väldigt begränsad träff för att kunna hålla årsmötet men förra hösten samlade vi 60 bilar i en mycket uppskattad träff i Mariestad där allt genomfördes utomhus och med avstånd så det blev lite speciellt. 

Hur känns det att kunna mötas igen på det här sättet?

– Det känns verkligen fantastiskt att kunna samlas och umgås på ett mer normalt sätt men spåren av pandemin verkar vi få leva med länge. Nu planerar vi för fullt inför hösten där vi arrangerar 2 träffar parallellt, en i Båstad för de som bor söderöver och en i Dalarna för de som bor längre upp i landet.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.