Bild
Nästa artikel
Hymer kan få nya ägare

Hymer kan få nya ägare

NYHETER

Som vi tidigare skrivit om har familjeföretaget Hymer varit på jakt efter nytt kapital för att kunna fortsätta att utveckla sitt företag. Nu skriver Tyska Promobil att två investerare från USA är intresserade av en majoritetspost.

Hymer-koncernen är i stark tillväxt och har de två senaste åren redovisat en omsättningsökning från 1,36 till 2,21 miljarder euro och i antal ökade försäljningen med 38 procent till 55 000 fordon. I dessa siffror ingår externa förvärv som Laika, Roadtrek och Explorer Group och framåt i tiden övervägs att starta produktion i Kina.

Promobil skriver vidare att det enligt den tyska tidningen Handelsblatt nu finns två investerare från USA, KPS Capital och Center Bridge, som visat intresse av Hymer-koncernen. De kommer under september 2018 att ge ett bindande anbud på familjeföretaget från Bad Waldsee, avslöjade enligt Promobil två insiders till Handelsblatt.

Familjen Hymer sägs ha gjort nya överväganden och kan nu tänka sig att sälja en majoritetsandel trots att de tidigare endast varit villiga att lämna ifrån sig en minoritetspost. Parallellt med investeringsplanerna fortsätter Hymer att se över möjligheten till en börsintroduktion för att på så sätt säkra kapital för företagets fortsatta investeringar. Hymergruppen beräknas ha ett värde av mellan 2,5 och 3 miljarder euro.

En talesman från Hymer sade att en börsintroduktion eller nya externa ägare skulle granskas "med stor omsorg och öppenhet". "Den högsta prioriteten för familjen Hymer är att säkerställa den framtida livs- och konkurrenskraften hos gruppen med intresset för alla inblandade parter i första rummet."

Promobil redovisar vidare vad tidningen Schwäbischer Zeitung skriver om personalens reaktioner. Några anges ha tveksamheter inför framtiden då de befarar ändringaar med nya ägare där företagets renomé skulle kunna ta skada medan andra ser med mer tillförsikt på företagets nya möjligheter. På ett personalmöte i mitten av juli informerades medarbetarna om att inga beslut ännu tagits om vilken väg företaget kommer att ta.


Hymer AG, då innan Erwin Hymer koncernen bildats, var börsnoterat 1990 men 2011 togs beslutet att lämna börsen och 2013 var alla aktierna återköpta.

Hymers VD Martin Brand uttrycker sig med att familjen har beslutat sig för en bredare aktieägarstruktur och att det är så här som innovativa produkter och tjänster ska utvecklas. Johannes Stegmaier, ordförande i förvaltningsrådet för Erwin Hymer Group, menar att de med detta steg ytterligare kommer att stärka bolagets utveckling.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.