Nästa artikel
Hymer nyanställer 170 medarbetare
NYHETER

Hymer nyanställer 170 medarbetare

Publicerad 10 februari 2021 (uppdaterad 10 februari 2021)
Marknaden för husbilar och husvagnar växer snabbt i Europa och då i synnerhet den tyska som nådde en ny milstolpe 2020 då fler än 100 000 enheter såldes på ett kalenderår. Nu expanderar Hymer produktioner och nyanställer 170 personer.

Resultaten för tysk husbils- och husvagnsindustri når nya höjder, detta trots att pandemin satt djupa spår i inte minst vårens möjligheter till både produktion och försäljning via traditionella bilhallar. Dessutom kan nämnas att de flesta större mässor blivit inställda, så även den i Düsseldorf som annars traditionellt hålls i januari. Det är istället digitala presentationer som har gällt men det är inget som tycks ha dämpat intresset.

Intresset har dessutom varit högt flera år i rad vilket lett till kapacitetsbrist hos många tillverkare. Hymer i Bad Waldsee ska nu lösa detta med att anställa ytterligare 170 personer.

I synnerhet november 2020 blev en toppmånad med en försäljningsökning på hela 92 procent jämfört med november 2019. Enbart denna månad såldes 6 000 fritidsfordon. Det är i synnerhet mindre husbilar som ökar, de som passar inom vanlife-begreppet.

– Vi är väldigt glada för det stora intresset för våra fordon. Med ytterligare produktionskapacitet så kommer vi att få möjligheter att reagera ännu bättre och snabbare på en högre framtida efterfrågan. Det gör oss väldigt stolta att vi, speciellt i dessa tuffa tider, kan skapa nya jobb i vår region där 170 personer nu får en chans. Inte minst är vi glada över att kunna erbjuda en karriärstart för de som vill in i branschen då vi fortsätter att utbilda och kunna erbjuda lärlingsplatser det kommande året, säger Christian Bauer, VD på Hymer GmbH & Co. KG.

Sedan starten 1957 har Hymer hela tiden expanderat och moderniserat huvudkontoret med tillhörande produktion i Bad Waldsee och är nu en av de största och viktigaste arbetsgivarna i regionen.

Hymer GmbH & Co. KG består av de fyra verksamhetsområdena Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Hymer Original Parts och Eriba Caravans. Hymer GmbH & Co. KG är en del av Erwin Hymer Group SE som är helägt av Thor Industries med sammantaget 22 000 anställda. 

Erwin Hymer Group tillverkar följande fabrikat, Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC, Sunlight och Xplore, samt uthyrningsföretaget McRent och rent easy, chassispecialisten Goldschmitt, tillbehörsföretaget Movera och reseportalen freeontour.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.