Bild
Nästa artikel
Erwin Hymer Group har många varumärken i sin portfölj och verksamheten är global.
Erwin Hymer Group har många varumärken i sin portfölj och verksamheten är global.

Hymer söker partner

NYHETER

För att kunna expandera ytterligare och utveckla framtidens fordon söker Erwin Hymer Group nu en partner eller externa aktieägare via börsnotering.

Med hjälp av en utpräglad tillväxtstrategi och uppköp har den familjeägda Erwin Hymer gruppen skördat stora framgångar under den globala bommen i campingbranschen.
De senaste två räkenskapsåren har omsättningen ökat med mer än 55 procent från 1,36 till 2,12 miljarder euro. Under budgetåret 2016/17 sålde de 55 000 fordon vilket innebär en ökning med 38 procent. Nu ger ägarna av Erwin Hymer Group, familjen Hymer det vill säga, besked om framtiden för företaget. Vad som exakt kommer att hända är inte klart. De vägar som nu övervägs är antingen en börsnotering eller en betydande minoritetspost för en framtida partner.

Martin Brandt, VD för Erwin Hymer Group:
"Under de senaste tre åren har vi investerat över 300 miljoner Euro för att säkra framtiden för Erwin Hymer-gruppen. De kommande åren kommer att kräva ytterligare betydande investeringar för att gynna tillväxten och utvecklingen av innovativa produkter och tjänster. Därför har Hymer-familjen nu beslutat att göra Erwin Hymer-koncernens företagsstruktur bredare.”

Johannes Stegmaier, styrelsens ordförande och talesman för familjen:
"Hymer-familjen har fattat detta beslut efter noggrann övervägning och vid rätt tillfälle. Med detta steg kommer vi att stärka bolagets utveckling ytterligare och skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad framtid. "

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.