Nästa artikel
Hymercar Grand Canyon S
2017

Hymercar Grand Canyon S

Publicerad 6 augusti 2016 (uppdaterad 10 augusti 2016)
Inför 2017 lanserar Hymercar en ny modell, Grand Canyon S, baserad på Mercedes Benz Sprinter. Den nya premiumbilen ståtar dessutom med en nyutvecklad inredning. Kolla in de första bilderna!

- Vårt bolag har en lång tradition av att tillverka fritidsfordon och den första modellen lämnade fabriken 1961. 55 år senare är vi stolta att kunna kröna vår verksamhet med en ny premiumprodukt, Hymercar Grand Canyon S baserad på Mercedes Sprinter chassi, säger Rudi Fimpel som är divisionschef på Hymercar i ett pressmeddelande och fortsätter det är viktigt för oss att kunna erbjuda optimal flexibilitet och komfort. Dessa två faktorer var nyckelfaktorer när vi utvecklade Grand Canyon S och syns både i de kompakta ytterdimensionerna på 214 centimeters bredd och 593 centimeters längd samt i den höga kvalitén på inredningen.

För att få plats med den hopfällbara dubbelbädden längst bak trots karossbredden på 214 centimeter var Hymercar tvugna att ta till speciallösningar som innebar att sängmåtten kunde bli 195 x 140 centimeter. De standardmonterade fönstren med aluminiumramar ger dessutom bättre isolering än de ursprungliga fönstren.

Hymercar beskriver inredningen som präglad av både funktionalitet och design. Med mjukt rundade möbelenheter dekorerade med aluminiumprofiler ges inredningen "en modern stil". Den nya svala inredningsfärgen “Chiavenna Walnut” ger inredningen "en ljus och hemlik känsla" och harmonerar med det mörka träliknande golvet. Den dimbara belysningen sägs understryka atmosfären. Det tygklädda taket och väggarna ska förbättra ljudisoleringen och hjälper dessutom till att hålla temperatur och luftfuktighet på en behaglig nivå.

Det finns ett stort urval av klädslar som utvecklats speciellt för Grand Canyon S och för första gången erbjuder Hymercar två olika klädslar helt i läder. Därutöver kan nämnas myggnäten, sänglösning med tallriksfjädrar, luftkonditionering samt farthållare som standard menar Hymercar att man erbjuder en utrustning som inte konkurrenterna når upp till.

Sittgruppen påstås vara en av de största bland husbilarna och har ett utfällbart bord. Även hygienutrymmet har ett utfällbart handfat men en konventionell toalett. Mittemot ligger köket som har en rejäl bänk och stora utdragbara lådor. Det halvhöga kylskåpet rymmer 90 liter. Det "extra stora" förvaringsutrymmet är genomgående och sägs rymma även "större bagage" som kan säkras via lastskenor som i sin tur är fastsatta i chassit för att klara stora krafter.

Med hänsyn till att Hymercar valt Mercedes Sprinter som basfordon finns en rad förarstöd att tillgå. Exempel som Hymer nämner är bromsassistans, ABS, adaptiv ESP, backstartshjälp, sidvindsassistans, farthållare, multifunktionsratt, elhissar och elektriskt styrd sidodörr. 

Något svenskt pris är ännu inte fastställt.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.