Bild
Nästa artikel
Hymers projekt Lady Camper

Hymers projekt Lady Camper

NYHETER

Hymer håller som vi tidigare skrivit om på med ett projekt som de kallar Lady Camper. Det är tolv av deras anställda kvinnor som fått fria händer att skapa en inredning avpassad för kvinnlig smak.

Projektbilen baserar sig på Hymercar Cape Town, en modellserie som inte är så vanlig i Sverige då den som basfordon har Volkswagen T5 med en totallängd på måttliga 489 centimeter och en bredd på 169. Den yttre höjden är bara 200 men med det uppfällbara taket får man full ståhöjd och en yttre höjd på 305.

Det intressanta är dock inte vilket basfordon som använts utan de detaljer som arbetats fram. Hymer avser nämligen att använda valda delar i inredningen i sina större bilar så en del detaljer kommer du säkert att hitta i fler produktionsmodeller om ett tag. Missa inte bildspelet där du kan se hur detaljlösningarna är utförda.

Hymer börjar faktiskt sin beskrivning av bilen med den minibar som rymmer fem stycken vinflaskor. Det tar mindre plats än att ha dem i kylskåpet som i första hand ska användas till de matvaror som behöver kyla. Ovanför minibaren finns ett klaffskåp, inte helt olikt en gammeldags pigtittare där insidan av locket har en spegel och under döljer sig småfack för diverse smink och smycken. Detta är en av de två skåpmodulerna och den andra rymmer en höj- och sänkbar hylla som medger att det går att ha hängande kläder i denna kompakta bil.

Skor brukar ofta vara ett problem även i större husbilar. I en nyutvecklad möbelmodel finns ett speciells skoskåp och över ett skåp med hyllor. Bilen har möjlighet till fem sittplatser och väljs den inredningen inkräktar det ändå inte på skoskåpet men det övre skåpet försvinner. 

På andra sidan gången finns två stolar som tillsammans med de vändbara i förhytten bildar en sittgrupp för fyra (som tillval fem) vilket är ganska generöst i den här lilla bilen. 


Ryggsidan av passagerarstolen har småfack där mindre prylar kan förvaras i stället för att ligga löst i bilen. 

Hymer är lite förtegna om sovplatserna. Det enda de nämner är att det finns en nyutvecklad tredelad bädd och att det totalt finns fyra sovplatser. Det kommer säkert mer information om detta senare men i varje fall kommer det att gå att se stjärnorna genom det uppfällbara taket. Hemlighetsmakeriet omfattar även köksutrustningen som vi säkert också får anledning att återkomma om.

LED-belysning är knappast revolutionerande men däremot att man kan välja vilken färg den ska lysa med. Allt för att skapa olika atmosfär i bilen beroende på situation.

Avslutningsvis kryddar Hymer med en logo som visar en högklackad sko, text i rosa och en rosa dekor runt bilen. Förutom multimediaanläggningen förstås som startar med texten Hymer Lady Camper innan den visar backkamerans bild.

Hymer håller just nu på att se vilka detaljer som kan komma att användas i andra modeller och säkerligen får de 12 anställda kvinnorna ha ett ord med i laget även där!
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.