Nästa artikel
Idag har du chansen att göra barnen lyckliga
NYHETER

Idag har du chansen att göra barnen lyckliga

Publicerad 16 oktober 2019 (uppdaterad 16 oktober 2019)
Det är hög tid att klicka in sig på hemsidan till auktionshuset H&H om man vill göra barn eller barnbarnen lyckliga. Där kan man på dagens auktion köpa en Toylander Land Rover med husvagn, 2012 års modell fullt körklar och med miljövänlig eldrift.

Vad önskar sig barn och barnbarn i julklapp? Varför inte komma med något som ingen annan kan matcha, en egen bil med husvagn är väl ändå svårslaget?

Auktionshuset är specialiserat på bilar som står ut från mängden, det är RollsRoys och andra läckerheter för vuxna med körkort och stor plånbok men mitt bland dessa bilar dök denna milt sagt udda leksak upp. Möjligen kräver den inget körkort men kanske en herrgård eller annan lämplig plats för att kunna användas fullt ut, på en vanlig väg får man nog räkna med att polisen har synpunkter på framförandet även om barnet ifråga tagit ett körkort på Legoland. Men nog skulle det höja barnets status om de kan hävda att de har ett alldeles eget husvagnsekipage i umgänget med de andra på campingplatsen.

Dragfordonet står sig väl i konkurrensen, en miniversion av en 4x4 Land Rover i Brittish Racing Green, dessutom med modern eldrift, och den grön-beige husvagnen är i och för sig inte så stor men nog för att kunna komma in i och sitta vid soffgruppen och njuta åtminstone av saft och bullar. En ståhöjd på 125 centimeter är ju inte så illa för det uppväxande släktet och köket har en tvålågig spis med ugn i trä och en ho för hushållsbestyren så att föräldrarna inte behöver bry sig om disken. Förvaringen sker i de skåp som, som sig bör, ska finnas i ett kök.

Sittgruppen rymmer fyra och har läckert röda dynor medan bordet är i ljust trä. Självklart kan sittgruppen bäddas, det är ju en husvagn. Vid sittgruppen finns tre fönster och ytterligare ett framåt samt även ett i dörren för att inredningen ska bada i ljus och ventilationen är också genomtänkt.

Dragbilen är i cabriolet-utförande med nedfällbar vindruta och har Land Rover 1958 - 1961 som förebild, kanske inte någon exakt kopia men åtminstone sägs dekalerna vara original. För det fall någon skulle råka ut för en punktering har det aktuella fordonet ett reservhjul. Den går dock att beställa en helt ny dragbil från Toylander för 4 150 Brittiska Pund så det finns kanske en serviceorganisation. I det läget kan man få den med ratten på såväl höger som vänster sida. Driften sker med två batterier som tillsammans ger 24 Volt och modellen har en toppfart på 8 kilometer i timmen.

Det måttligt använda ekipaget sägs vara i nyskick och levereras med ifylld servicebok och samtliga nycklar men det gäller att slå till idag. Här hittar du auktionen.

Missa nu inte att kolla in bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.