Bild
Nästa artikel
Ikea återkallar cykeln Sladda efter flera olycksfall.

Ikea återkallar cykeln Sladda efter flera olycksfall.

NYHETER

Efter elva olyckor återkallar Ikea sin prisbelönta cykel Sladda. Två personer uppges ha fått lättare skador efter det att drivremmen plötsligt gått av vilket fått till följd att cyklisten fallit omkull. Ikea uppmanar alla ägare att sluta använda cykeln.

Enligt ett pressmeddelande från Ikea har deras leverantör av cyklarna bett möbeljätten att återkalla dem. Orsaken är de upprepade olycksfallen och säkerhetsproblemen med cykelns drivrem. Cykeln har vunnit flera designpriser.

- Drivremmen kan plötsligt gå av vilket kan orsaka fallrisk. Därför återkallar IKEA som säkerhetsåtgärd alla SLADDA cyklar och uppmanar kunderna att sluta använda cykeln, skriver Ikea i sitt pressmeddelande under torsdagsmorgonen.

Av de totalt elva olycksfallen har fyra inträffat i Sverige skriver TT.

Cykeln säljs internationellt, totalt i 26 länder, sedan i augusti 2016. Totalt har 6 204 cyklar sålts, varav cirka 1 800 i Sverige.

- Med SLADDA ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin SLADDA cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för er kunder alltid i första hand, skriver företaget i pressmeddelandet.

Kunder som köpt en Sladda-cykel uppmanas att återlämna den till valfritt IKEA-varuhus för att få tillbaka pengarna. I de fall kunden även köpt tillbehör ingår dessa i återkallandet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.