Bild
Nästa artikel
IKEA Museum vinner småländskt pris

IKEA Museum vinner småländskt pris

NYHETER

Utmärkelsen Årets Turistentreprenör i södra Småland 2019 går till IKEA Museum. På ett konsekvent och professionellt sätt har de på kort tid etablerat sig som en ikon inom den småländska besöksnäringen och lockat besökare från hela världen.

–IKEA Museum öppnades sommaren 2016, så vi är fortfarande relativt nya på marknaden. Därför är vi extra glada och stolta över att ha fått denna utmärkelse redan nu och att vi lyckats attrahera så många besökare till oss i Älmhult, säger Cecilia Johansson, VD på IKEA Museum. Vi har fortsatt höga ambitioner för våra utställningar såväl som för vår restaurang och shop, och denna utmärkelse är ett fantastiskt kvitto på att vi bidrar till att sätta Älmhult och Småland på destinationskartan. 

IKEA Museum är berättelsen om IKEA. I dåtid, nutid och framtid. Här kan man följa med från starten i Älmhult och vidare ut i världen. De riktar sig till alla som är nyfikna på IKEA och det är det många som är. Förutom de permanenta huvudutställningarna avlöser intressanta, tillfälliga utställningar varandra. På torsdag öppnas exempelvis ”Home Futures – Underbara framtid”. Den är resultatet av ett unikt partnerskap mellan London Design Museum och IKEA Museum.

– Som alltid är det svårt att kora bara en vinnare bland länets många duktiga entreprenörer, säger Oskar Wijk, VD på Destination Småland och fortsätter. IKEA Museum har dock sedan starten utvecklats till en stark dragare inom besöksnäringen och har verkligen lyckats skapa nya reseströmmar. Med besökare från hela världen är det ett besöksmål för de många människorna. IKEA Museum lyfter den småländska designen och bär på ett fantastiskt sätt ut det småländska varumärket.

Juryns motiverar utmärkelsen med att IKEA museum har satt Älmhult på den stora besöksnäringskartan. Man tillgängliggör historien om såväl IKEA som Småland och Sverige, genom proffsiga guidningar på flera språk. Vidare så erbjuder man sina besökare från när och fjärran en perfekt nischad restaurang, ett gott värdskap och utställningar som inbjuder till lek och interaktion. IKEA museum samverkar med, och bidrar aktivt till, den lokala besöksnäringen genom att inkludera andra besöksmål i sin kommunikation och skapa paketlösningar i regionen.

Priset Årets Turistentreprenör i södra Småland är instiftat av Almi Företagspartner i Kronobergs län och Destination Småland.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.