Nästa artikel
Indisk husbil med slideout
NYHETER

Indisk husbil med slideout

Publicerad 19 augusti 2018 (uppdaterad 19 augusti 2018)
Har du funderat på hur en husbil från Indien skulle kunna se ut? Pinnacle skriver på sin hemsida att de är först med slide out och bygger om en transportbil till ett lyxigt rullande hem. Vi kikar in i den!
Specialbyggda husbilar är svåra att beskriva i detalj eftersom varje exemplar är unikt men Indiska Pinnacle Specialty Vehicles erbjuder i varje fall Finetz, enligt egen uppgift den första inhemskt byggda husbilen med slide out. Även basfordonet avviker från allt vi hittills är vana vid och i det här fallet har Pinnacle använt sig av Force Motors Traveller med en 3,2 liters fyrcylindrig diesel som levererar 115 hästkrafter.

Redan på utsidan med dess mindre och mörkare fönster ser man dock en rad skillnader mot de husbilar vi är vana vid. Till detta kommer ett milt sagt bastant utseende som för tankarna till högsäkerhetsbilar för världens främsta ledare men bilen ska ju köras i det som betraktas som en av världens farligaste trafikmiljöer. Annars kan måtten sägas vara tämligen traditionella med en längd på 6 857 millimeter med infälld slide out, 8 447 med utfälld. Hjulbasen anges till 4 020 men det är bara en del av utsidan som återstår av transportbilen som även fått höjt tak. Den mörka kulören, de låga kofångarna och kjolarna på sidorna samt den USA-inspirerade grillen ger ett helt annat intryck än det vi är vana vid i husbilarnas vita värld.

När man kommer in i bilen med den bastanta utsidan i minne möts man av en helt annan värld och då tänker vi inte på att inredningen inte är europeisk. Ett exempel på det är att kök mest är att betrakta som extrautrustning. Visst finns det ett minimalt kylskåp men spis får man beställa extra och utrymmet beskrivs som "pantry", minsta möjliga med andra ord. Hygienutrymmet är även det minimalt och består enbart av en toalett, dusch får beställas separat. Det ger förstås ordentliga ytor för övriga utrymmen.

Sittgruppen ger en känsla av ett privatjet och det gäller även förarmiljön. Man möts av modern teknik som böjd smart-tv som fällts in i väggen på ett estetiskt mycket tilltalande sätt och sitter gör man i en elegant soffa eller i de fyra fåtöljerna. Gillar man att dricka kaffe finns det små mysiga bord för ändamålet. Men eftersom inredningen är specialbeställd av respektive kund finns det oändliga möjligheter att anpassa efter egna önskemål.

Längs bak finns ett sovutrymme som beskrivs som "master bedroom" med en dörr som styrs via en app. Beroende på inredning kan husbilen husera ända upp till åtta sovande.

Kolla in bilderna på det exemplar som visades i februari på Indiens Auto Expo!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.