Nästa artikel
Inga fler platser för Lilla Stigen
Nyheter

Inga fler platser för Lilla Stigen

Publicerad 16 september 2023
Ställplatsen Lilla Stigen ville utöka antalet platser; fick "ja" av kommunen men "nej" av grannarna.

Ställplatsen Lilla Stigen startade strax innan pandemin slog till och gjorde i år sin fjärde säsong. Ställplatsen har ett fint läge alldeles intill sjön Bovattnet och blev därför snabbt nominerad till Årets ställplats utav besökande gäster.

I nuläget finns åtta ställplatser som alla har el och fler platser ser det inte ut att bli.

– Vi arrenderar marken av kommunen och redan efter andra säsongen märkte vi ett stort tryck, berättar Camilla Frejmyr som driver ställplatsen tillsammans med sin partner Christian.

Intill deras ställplats finns en kulle där Camilla och Christian tyckte det skulle passa utmärkt att utöka med tio platser. Planen var att anlägga terrasserade platser där husbilarna kunde stå. När de ansökte om bygglov ansökte de också för att bygga ett riktigt servicehus med dusch, toalett och diskutrymme. Kommunen gav dem ja till bygglov och marktillstånd. De hann till och med få ett startbesked innan allt tvärvände.

– Kommunen skickade ut startbeskedet till grannarna och då inkom protester från vår egen vägförening. De menade att vi skulle dra ner värdet på huspriserna, bland annat, berättar Camilla Frejmyr.

– Det känns jättetråkigt att det blev såhär. Nu kommer vi inte kunna leva på detta båda två på grund av de ökade kostnaderna. Det här fick oss att tappa gnistan och vi vet inte riktigt hur vi ska jobba vidare. Vi hade även pratat med våra grannar på Stigen Herrgård som tyckte detta lät som en jättebra idé, så det känns tråkigt att föreningen där vi själva är betalande medlemmar sa nej till detta, avslutar en besviken Camilla.

Husbil & Husvagn pratade med Camilla Frejmyr, som driver platsen tillsammans med sin partner Christian.

Bild tagen från kullen där de ville utöka sina platser.

Här syns infarten till kullen. På andra sidan staketet ligger ställplatsen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.