Nästa artikel
Inga ställplatser på Råbocka
NYHETER

Inga ställplatser på Råbocka

Publicerad 28 februari 2017 (uppdaterad 28 februari 2017)
Råbocka camping har ansökt om att få ordna ställplatser på den befintliga parkeringsplatsen för badgäster men kommunen anser att behovet för badgästernas parkering går före behovet av ställplatser.
Helsingborgs dagblad skriver att Myndighetsnämnden har tagit beslut om att avslå Råbocka campings ansökan om att göra om en del av den stora parkeringsytan till ställplatser. Detta trots att campingen, enligt Per-Ola Nilsson från Råbocka camping, fått intrycket att kommunen var beredda att godkänna en ansökan och kommit överens om att hyra ut platsen för 60 000 kronor om året.

Campingen hade ansökt om ett tidsbegränsat bygglov i fem år och i planerna ingick att det skulle finnas möjlighet för latrintömning samt en servicebyggnad med dusch och toaletter.

Ytan behövs som parkering för badplatsens besökare vilket slogs fast i en utredning från 1981. I den utredningen beskrevs att behovet då skulle vara 600 parkeringsplatser, vilket är 200 fler än de som finns nu, och att behovet sannolikt ökat över tid. Bygglovsenheten gör därför bedömningen att allmänhetens intressen med parkering är viktigare än de 36 betalande husbilsägarnas önskemål. Vidare anförs att det saknas motivering till varför bygglovet endast behövs under en begränsad tid och konstaterar att ett tillfälligt bygglov inte får ges som substitut om ett permanent bygglov inte kan ges av olika skäl.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.