Bild
Nästa artikel
Inte lätt att veta vad som är vad

Inte lätt att veta vad som är vad

NYHETER

En parkeringsvakt i Österrike har skapat stor uppståndelse genom att ge en bil en parkeringsbot. Nu var dock inte bilen en bil utan ett konstverk och då blev det rabalder.

Det är den österrikiska konstnären Erwin Wurm som skapat tumultet. Han har nämligen gjort ett konstverk i form av en böjd lastbil i den tyska staden Karlsruhe. Tyvärr förstod inte, eller möjligen uppskattade inte, en nitisk parkeringsvakt det hela. I det här sammanhanget kanske det äldre ordet lapplisa har sin poäng.

Nu är inte konstnären vem som helst. Han är en världskänd man som gör humoristiska skulpturer av det mesta som rör sig på fyra hjul. Eller kanske snarare brukar röra sig på fyra hjul. Hans senaste är just den här lite lätt böjda skapelsen som bara nästan är en röd Mercedes-Benz-lastbil.

Hur parkeringsvakterna kunde missförstå situationen så totalt framgår inte av de många tidningsartiklarna som blev följden av boten, inte heller om det var någon överenskommelse för att väcka uppmärksamhet för konstverket. Man kan ju aldrig veta.....

Inte heller vet vi om det var Colossal som först uppmärksammade det hela för just nu väcker som sagt en parkeringsbot mycket stor uppmärksamhet. Med rätta faktiskt.

Taggar: Nyheter
Inte lätt att veta vad som är vad

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.