Nästa artikel
Isabella bygger ny fabrik i Polen
NYHETER

Isabella bygger ny fabrik i Polen

Publicerad 14 september 2020 (uppdaterad 14 september 2020)
Med en ny modern fabrik i Polen kommer förtältsproducenten Isabella från Danmark lägga grunden för ytterligare tillväxt och säkerställa produktionen för framtiden. 

Den 15 juli 2020 togs det första spadtaget till en splitter ny och förbättrad fabrik för tillverkning av Isabella-tält. Den nya fabriken ska enligt planerna invigas i juli 2021, varefter 150 förväntansfulla medarbetare från Isabella Polen flyttar in i fabriken på 7 000 kvadratmeter. 

– Under de senaste tjugo åren har vi framställt våra produkter i hyrda lokaler i Polen. Nu får vi vår egen toppmoderna fabrik som ger oss möjlighet att effektivisera produktionen och rusta oss inför den tillväxt vi förväntar oss under de kommande åren, berättar Morten Kjeldsen, CEO för Isabella. 

Fakta om bygget: 

- Fabriken blir 7 000 m2 

- Byggstart juli 2020 

- Färdig juli 2021 

- Den nya Isabella-fabriken kommer att ligga på en tomt på 20 000 m2 i ett industrikvarter med andra industrianläggningar i Lubawa, Polen. 

- Den 24/8 2020 var en milstolpe i bygget. Då hade Isabellas ledning och medarbetarna på fabriken en så kallad ”hörnstensceremoni”. Enligt polsk tradition användes en sten från Søren Odgaards (Isabellas grundare) tidigare fastighet i Danmark som hörnsten i ceremonin. Med denna sten i grunden på den nya fabriken är Isabella-gruppen och Isabella Polen förenade på ett traditionellt sätt. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.