Nästa artikel
Isabellas nya fabrik i Polen invigd
NYHETER

Isabellas nya fabrik i Polen invigd

Publicerad 17 augusti 2021 (uppdaterad 17 augusti 2021)
Den fabrik som Isabella under ett års tid byggt i Polen har nu invigts.

Bygget av den 7 000 kvadratmeter stora fabriken med 150 arbetsplatser som påbörjades den 15 juli 2020 har nu slutförts. Den 24 juli hölls en ceremoni då hörnsten lades på plats, något som betraktas som viktigt i Polen och tillhör traditionen vid nybyggen. Hörnstenen kommer från Isabellas gamla fastighet i Danmark och därmed så ses ceremonin som ett sätt att knyta ihop den gamla verksamheten med den nya fabriken. 

– Under de senaste 20 åren har vi tillverkat våra produkter i hyrda lokaler i Polen. Snart kommer vi att flytta in i vår egen avancerade fabrik så att vi kan effektivisera produktionen och förbereda oss för den tillväxt vi förväntar oss under de närmaste åren, säger Morten Kjeldsen som är Isabellas VD.

Den nya fabriken, med en tomt på 20 000 kvadratmeter, ligger ungefär halvvägs mellan Gdansk och Warszawa i ett industriområde i Lubawa.

Isabella, vars namn kommer från grundaren Søren Odgaards fascination för det gamla bilmärket ”Isabella Borgward”, startades 1957 i danska Veijle. Idag har de 335 anställda, försäljningskontor i sju länder och försäljning i 45 och har blivit en av Europas ledande producenter av förtält och tillbehör för campinglivet med allt från klassiska förtält till banbrytande luftförtält, villatält och campingtillbehör som är specialdesignade för husvagnar och husbilar. De har även tältvagnen Camp-let som med tiden har blivit en del av Isabellas stora sortiment. Som kuriosa kan nämnas att A-måttssystemet för husvagnar utvecklades av Søren Odgaard 1967.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.