Nästa artikel
IVECO startar upp sin produktion
NYHETER

IVECO startar upp sin produktion

Publicerad 6 maj 2020 (uppdaterad 6 maj 2020)
En efter en har de fabriker som levererar basfordon till husbilar startat upp produktionen och nu är det även dags för IVECO.

Som övriga fabrikanter för basfordon till husbilar stängde IVECO sina fabriker i Italien och Spanien i mars för att minska risken för smittspridningen av crona. Nu är det även dags för IVECO att återuppta produktionen.

Suzzara-fabriken i Italien startades den 4 maj och den 11 maj är det dags för fabrikerna i Brescia (Italien), Madrid och Valladolid (Spanien). Det finns nu återigen tillräckligt med delar för att starta produktionen som gradvis ska återgå till tidigare produktionsnivå.

Även hos IVECO har det vidtagits en rad åtgärder för att säkra medarbetarnas smittskyddssituation. Social distansering har varit en viktig faktor men även ansiktsmasker och handskar ska användas på de omorganiserade arbetsplatserna.

– IVECO är redo för återstarten! Vi börjar nu återuppta produktionen av fordon som våra kunder behöver för att hålla sin verksamhet i gång och klara av transporternas viktiga roll i våra ekonomier. Våra kunder står i frontlinjen av corona-krisen och håller försörjningskedjan igång, att leverera nödvändig medicin, mat och bränsle. Vi är mycket stolta och tacksamma över de förare som aldrig har slutat med sitt arbete, vilket är avgörande för Europas ekonomi. Vi har stannat kvar vid deras sida under den nedstängda perioden, med våra återförsäljare och verkstäder till dessa förares förfogande, gett stöd samtidigt som säkerheten garanterats och vi kommer att fortsätta göra det, skriver Thomas Hilse, IVECO Brand President, i ett pressmeddelande.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.