Nästa artikel
IVECO utsedd till International Van of the Year 2018
NYHETER

IVECO utsedd till International Van of the Year 2018

Publicerad 24 november 2017 (uppdaterad 24 november 2017)
Den nya serien av Iveco Daily har på nytt fått pris för sin teknologi i Blue Power, den här gången av en jury med 25 journalister från hela Europa. Detta bara dagar efter ett annat pris.

Den nya Iveco Daily Blue Power-serien utsågs till International Van of the Year 2018 i går kväll på Solutrans, den internationella mässan för vägtransportbranschen i franska Lyon.

Det var inte många dagar sedan Iveco kunde stoltsera med priset "Sustainable Truck of the Year" och nu är det som sagt dags att sätta nästa prispokal i hyllan. 

Det som väcker uppmärksamhet är deras serie som kallas Iveco Daily Blue Power, en serie som finns med tre motortekniker, Daily Electric, Daily Euro 6 RDE 2020 ready samt Daily Natural Power. Som världens första tillverkare av nyttofordon har Iveco tagit fram en komplett serie naturgasdrivna transportbilar, lastbilar och bussar.

Priset är ett erkännande av Ivecos fokus på användning av teknik för att förbättra hållbarheten, och domarna var eniga om att Daily Blue Power ”sammanfattar de viktiga och hållbara lösningar som minskar de lätta fordonens miljöpåverkan i stadsområden med omgivningar”. De underströk att med denna serie ”kan Iveco leverera de hållbara fordon som marknaden efterfrågar”, samt att seriens ”Electric, Natural Gas och SCR alla är väl beprövade tekniker utvecklade av Iveco”. 

Juryn imponerades i synnerhet av den tekniska innovationen i Ivecos nya serie och av att man redan nu presenterade den nya Real Driving Emission-dieselmotorn – tre år före EU:s RDE-krav som blir obligatoriska för transportbilar och långt före någon annan konkurrent”, samt av den absoluta körglädjen bakom ratten i Daily Natural Power. 

Jarlath Sweeney, ordförande för International Van of the Year, sammanfattade juryns omröstning 

- Vi gratulerar Iveco till de imponerande resultat som uppnåtts med utvecklingen av Daily Blue Power. Iveco har alltid legat i framkant när det gäller hållbarhet i det lätta transportsegmentet. Och nya Daily Blue Power-serien bekräftar denna ledarposition.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, tog emot priset med följande ord 

- I år när Daily fyller 40 år har den utsetts till ’International Van of the Year’ för tredje gången. Bakom den framgångsrika vinnarprodukten ligger i detta pris även ett erkännande av de enorma ansträngningar som Iveco gjort för att bidra till kampen för ren luft i våra städer och en sänkning av CO2-utsläppen. Daily Blue Power är med sina elektriska, naturgasdrivna och mest avancerade dieselversioner det första och enda fordon som kan erbjuda tre valmöjligheter som redan uppfyller kommande krav på begränsad tillgång till stadskärnor. Detta tryggar våra kunders investering och ger dem den konkurrensfördel de behöver för att utveckla sina hållbara företag.

Daily Blue Power-serien lanserades på den internationella marknaden i oktober 2017.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.