Bild
Nästa artikel
Ixeo med tvärställd taksäng

Ixeo med tvärställd taksäng

NYHETER

Bürstner Ixeo it 680 är en ny innovativ husbil där taksängen placerats på längden, det ger nya möjligheter till trollerier med inredningen. Missa inte bilderna på denna världspremiär!

Att tillverkaren Bürstner tagit taksängarna till sitt hjärta har det aldrig varit någon tvekan om då de kört konceptet i allsköns husbilar och även husvagnar. Därför är det inte förvånande att de utvecklar konceptet vidare och nu vänder på sängen så att den istället placeras i längsled. Det finns flera fördelar med detta och en är att överskåpen kan göras väldigt stora då de går "fria" vid nedfällningen och tack vare takhöjden blir överskåpen ovanligt höga.

En annan fördel är att sängen kan fällas nästan ända ner i soffhöjd vilket ger ett enkelt insteg som passar även äldre personer. Väck med stegen alltså!

En tredje fördel är att det ger oanade möjligheter till att ge mer plats för övrig inredning i bilen, särskilt i den modell som undertecknad har kikat på och som helt saknar fasta bäddplatser. Den modellen heter som sagt it 680 och detta är en av tre planlösningar som får denna taksängsvariant, till att börja med.

I Bürstner it 680 G finns istället ett riktigt stort badrum med två garderober i bakväggen, och bakom denna vägg finns ett högt garage med en dörr som mäter 180 cm på höjden och 58 cm på bredden. Själva taksängen mäter 200x137 cm och under den finns en, med tanke på bilens längd, enorm soffgrupp. Vidare finns möjlighet att sätta in en 32 tums tv och slutligen har bilen ett riktigt stort kök med en liten "barplattform" i vinkeln mot soffans ryggstöd.

Sist men inte minst, även utsidan imponerar med sin design där mörka linjer och fält ger ett sportigt intryck. Tittar vi under skalet så utlovas träfria väggar och en del annat gott som du kan läsa mer om i nummer 8.2015 som utkommer den 21 juli.

Värt att nämna är också att taksängslösningen är ett samarbete med Dethleffs så troligen kommer en liknande eller identisk modell även från dem så småningom.
Taggar: Nyheter, Bürstner

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.