Jävre ställplats kammade hem förstaplatsen i Årets ställplats 2020.

Nästa artikel
Jävre är Årets ställplats 2020
Nyheter

Jävre är Årets ställplats 2020

Publicerad 7 oktober 2020 (uppdaterad 9 oktober 2020)

Jävre ställplats kammade hem förstaplatsen i Årets ställplats 2020.

För första gången sedan vi på Husbil & Husvagn introducerade Årets ställplats har en ställplats i Norrland vunnit. Vi säger grattis till Jävre ställplats i Norrbottens län.
År 2009 utsågs den första vinnaren i tävlingen Årets ställplats och innan årets tävling har alla vinnare legat söder om Dalälven. Först ut med att ligga norr om densamma är årets vinnare, Jävre ställplats, i Norrbottens län.

Under tidigare år har majoriteten av rösterna i tävlingen registrerats under mässan Elmia Husvagn Husbil som brukar gå av stapeln i början av september varje år, men i år har all röstning skett digitalt via Husbil & Husvagns webbsajt eftersom ingen mässa anordnades på grund av rådande pandemi.
I årets tävling kammade Jävre ställplats hem 28 procent av rösterna och fick därmed ett stort försprång ner till Kristinehamns ställplats som landade på 21 procent och blev en god tvåa.

Husbil & Husvagn ringer upp Samuel Hellström, som är en av tre delägare av ställplatsen, för att gratulera till vinsten.
–    Vad kul! Jag kan knappt tro att det är sant!
Ni har lyckats med något ingen annan gjort och det är att få en ställplats norr om Stockholm att vinna.
–    Ja, vi har ju en väldigt fin plats men man vågade inte riktigt hoppas att det skulle gå vägen. Känslan var att någon mer söderut skulle vinna, det är ju där flest folk rör sig.
Vad tror du folk uppskattar mest med er plats?
–    Vi har ett otroligt fint läge alldeles vid havet och med utsikt över horisonten. Dessutom är det nära till Ica, restaurang, det finns fina promenadvägar och sommartid har vi ett populärt kafé. Vi satsar på enkelheten och har inga bommar eller kodlås, man åker bara in och tar sin plats och sedan kan man swisha sin betalning. Det är en utmaning att hålla det enkelt.
Hur har sommaren sett ut för er?
–    Riktigt bra, vårt nya servicehus var klart i maj vilket blev ett lyft, och antalet gäster har varit väldigt bra. Juli var något sämre, men det kan ha berott på det dåliga vädret, men nu i september tror vi det blir dubblerat antal gäster jämfört med förra året. I år var det knappt några utländska besökare men däremot var det många nya gäster som aldrig varit hos oss tidigare. Så nästa sommar tror vi blir ännu bättre!
Några planer för framtiden?
–    Vi månar om vår by. Alla vinster som ställplatsen ger vill vi återinvestera i byn. Och vi ser över hur vi kan kommunicera bättre med bra skyltar på platsen.
Vi på Husbil och Husvagn önskar er lycka till framöver!

Vill du besöka Jävre ställplats så är detta GPS-koordinaterna:
N65°08'37" E21°30'32"

UPPDATERING: Jävre ställplats meddelar att de sänker priset på sina elplatser till 100 kr/dygn resten av säsongen för att fira vinsten.

Läs mer om ställplatsen genom att klicka här.
 
Årets resultat
Jävre ställplats: 28 %
Kristinehamns ställplats: 21 %
Lyrestad: 17 %
Visingsö ställplats: 21 %
Bisonfarmen i Gate: 13 %

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.