Bild
Nästa artikel
Johannesvik Camping får drömlekplats

Johannesvik Camping får drömlekplats

NYHETER

Lekplatsleverantören Kompans tävling ”Hur ser din drömlekplats ut?” lockade Johannesvik Campings ägare Ingvar Klevekil. Bidraget blev en vinst och nu finns en helt ny lekplats på campingen inför årets säsong.

Johannesvik Camping i Kungshamn är en nytänkande camping som vill fortsätta attrahera sina campinggäster. Den traditionella gästen har andra krav idag och vill inte bara ta det lugnt på semestern utan också vara aktiv. Och det är något campingens ägare har tagit fasta på.

– Det ska finnas aktiviteter för både barn och vuxna, säger Ingvar Klevekil som är en av ägarna till campingen.

Lekytan på campingen är indelad i två områden. En yta för de mindre barnen med gungor och lekutrustning för barn mellan 1-4 år. På den större ytan finns mer utmanande lek för de större barnen med både temalek i form av ett piratskepp och ett slott samt ett åtta meter högt klätternät. En riktig utmaning för de vågade. Runt campingen finns ett motionsspår för alla vuxna.

– Tanken är att föräldrar ska kunna se sina barn från sin campingplats och känna sig trygga. Om barnen trivs så trivs alla, även föräldrarna. Det är ett motto för campingen, säger Ingvar.

Campingen har funnits sedan 1957 och är ett familjeägt företag. Fram till 2016 drevs campingen av Ingvar och hans syskon men nu är det Ingvar tillsammans med sina två barn som driver företaget. Nya trender i campingvärlden gjorde att ägarna började fundera på att förnya platsen. Gästundersökningar visade tydligt på att aktivitet var ett önskemål för alla. Därför har man valt utmanande lekutrustning som kan aktivera både små och stora barn. 

Man kan redan nu se på beläggningen att det är fler familjer som söker sig till campingen. Och familjerna vill ha platser nära lekplatsen, vilket har varit syftet med drömlekplatsen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.