Bild
Nästa artikel
Jul i Glasriket

Jul i Glasriket

Nyheter

Till Glasriket, som området i Småland kallas, kommer en miljon besökare varje år. Varför inte göra ett besök på någon av julmarknaderna i år?

Glasriket, ett litet område i Kronobergs och Kalmar län i Småland, det vill säga Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner, kommer mer än en miljon besökare varje år. Här har det tillverkats munblåst glas sedan 1742.

I jul kommer det både anordnas marknader och aktiviteter.

 

Kosta julmarknad
Traditionell julmarknad med knallar och hantverk i anslutning till Kosta glasbruk mellan den 3/11 och 16/12. Hela samhället och Kosta julmarknad lyses upp av inte mindre är 2 miljoner julljus. Mer information
 

Julmarknad i Målerås
24-25 november. Wärdshuset Hyttan och glasbruket Mats Jonasson Målerås, arrangerar julmarknad i Målerås hytta. Hantverkare kommer att delta med sina produkter. Besökarna kommer också att kunna njuta av glasblåsning, sång och julmusik.

 

Julmarknad i Madesjö kyrkby
Söndagen den 9:e december. Julmarknad i Norra stallängan äger rum 13.30-17.00 före årets Luciakröning som äger rum 17:00 i Madesjö kyrka. Hantverkare och slöjdare säljer sina alster. Hembygdsföreningen säljer korv och gröt. Mer information


 

Julmarknad i Pukeberg
Lördagen den 8:e december i utställningshallen klockan 10.00-16.00 arrangerar Kalmar Hemsöljd julmarknad. Det bjuds på konst, design, slöjd och ätbara saker som godis m.m. Det finns julklappar för alla smaker! Glögg och pepparkakor. Industrimuseet har öppet och kaffe med dopp serveras på Qvarnaläts Hembygdsgård. 

 

Kosta glascenter
Blås din egna julkula och låt barnen göra sina egna julklappar. Mer information

Luciafrukost på Hönsalottas Luffarmuseum
Torsdagen den 13 december träffar ni Luffarlucian Hönsalotta tillsammans med luffarstjärngossen Snacke-Per som ställer till med den allra första luffarlucian genom tiderna. Redan klockan 07.00 i arla morgonstund dukas det upp med skinksmörgåsar, lussekattor och pepparkakor. Glögg och kaffe mm 
Luciatåget går 07.30 I det två personer långa luciatåget träder Hönsalotta och Snacke-Per, som istället för att sjunga, berättar om luffare och luffarjular från luffarepoken.
100 kr. Förhandmäl er senast den 10 december på 0730 - 30 87 47

 

Christmas Afternoon tea i Röda Huset, Strömbergshyttan
Härligt nybakta scones, cupcakes, snittar, läckra kakor i spännande smaker och mycket mer. Allt vackert uppdukat framför den öppna brasan i vårt mysiga café. Varje söndag fom 11/11 mellan 11-16. 195 kr. Boka minst en dag innan. 

 

Julstök hos Rosdalabutiken i Norrhult
Alla helger i december håller butiken öppen med massa julklappstips och fiket erbjuder gottebord till kaffet, glöggen eller varm choklad. Tomten kommer på besök. Läs mer
 

Bussamåla Grillstuga i julatmosfär
Nu är Bussamåla förtrollat med tusentals ljus. Kom och njut av god mat, julstämmningen och varandra. I juletid bjuds det på välkomstdrink. Nu kan du även boka till chokladfontän som dessert. Varje fredag och lördag kväll. Endast förbokning 0471-200 24.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.