Bild
Nästa artikel
Juläventyr i Hamburg

Juläventyr i Hamburg

Nyheter

I Hamburg ligger julmarknaderna tätt, det finns något för alla smaker!

Promenerar du från Centralstationen till Rådhuset i Hamburg, kan du förtrollas av flera julmarknader. Inte mindre än fem olika julmarknader, på en knappt 1000 meter lång sträcka. Sammanlagt finns det 15 olika julmarknader i Hamburg, och på dessa möts tradition, maritim design och erotik.

För de små finns flera roliga aktiviteter.De kan åka skridskor på Europas största konstisbana Indoo Eisarena under bar himmel i parken ”Planten un Blomen”. Angränsande till julmarknaden på Jungfernstieg kan barnen baka kakor ombord på fartygen, göra egna julklappar eller spela teater. Den stora julparaden genom Hamburgs centrum med 120 deltagare i fina julkostymer rundar av det festliga programmet.

Kultur står också i julfestligheternas centrum. På Hamburgs stadsopera visas klassiker som “Nötknäpparen“ eller ”Hans och Greta“ och givetvis det traditionella juloratoriet av Hamburgs balett. I Laeiszhalle avslutas år 2012 traditionsenligt med den stora nyårskonserten den 31 december.

 

Mer information om Hamburgs julmarknader hittar du här!

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Fadrian Wallenmark
2012-10-28 09:48

Såvitt jag kan se är bilden från Lübeck, som iof också har en trevlig julmarknad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.