Bild
Nästa artikel
Julspecial: Danmark

Julspecial: Danmark

Nyheter

Ibland kan man behöva komma bort för att koppla av. Passa på att ta en tur till Danmark och upplev julen på danskt vis.

Danmark fylls av julfirande i december.  Ta del av vår lista och inspireras!

 

 

jul från förr
Det historiska herrgårdsmuseet Gammel Estrup, på nordöstra Jylland, visar upp sina salar och julbord med juldekorationer anno 1918. På helgerna anordnas särskilda barnaktiviteter och kören stämmer upp i julsånger 1-23 december.

 

Julbasar i Christiania
"Den Grå Hal" är det vilseledande namnet på den inomhuslokal där Köpenhamns mest färgglada och annorlunda julmarknad har sin hemvist – Julbasaren i fristatenChristiania 7-20 december.

 

jul på Gavnø Slott
Ett av Danmarks finaste slott - Gavnø Slott, strax söder om Næstved på Sydsjälland, står värd för Danmarks största julmarknad – med fler än 200 försäljningsstånd. Här finns kulinariska läckerheter som t ex vildsvin som med fördel kan sköljas ner med slottsöl från det egna bryggeriet. Julsånger i slottets kapell (10-11 november).

 

Annorlunda tomteparad i Aarhus
På friluftsmuseet Den Gamle By i Aarhus, Danmarks näst största stad, serveras det juldelikatesser och sötsaker redan från och med den 17 november. Och när det är dags för den traditionella julparaden, fredagen den 30 november, glider tomten och hans nissar in i staden – i en nedcabbad Chevrolet. I Den Gamle By finns fler än 75 autentiska hus som har flyttats till museet från hela Danmark.


 

Jul i Köpenhamn
I Köpenhamn finns både julmarknaden i Nyhavn och på nöjedparken Tivoli.
Tivolis traditionella julmarknad har öppet 16 nov – 30 dec, stängt 24-25 dec. Julmarknaden i Nyhavn har öppet 16 nov – 22 dec.

 

Slottsjul på Voergaard Slott
Voergaard Slott, beläget mellan Frederikshavn och Aalborg på Nordjylland, anordnar en traditionell julmarknad på slottsgården helgen 7-9 december. Besökarna är också välkomna in i slottet som är dekorerat i julens färger och ackompanjeras av färska rosor, liljor, hyacinter och orkidéer. Allt i skenet av magnifika ljuskronor.

 

Julpyssel på barockslott
På barockslottet Sønderskov på södra Jylland får besökarna bland annat uppleva traditionellt hantverk och baka kakor i slottsköket 24-25 november + 1-2 december.

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2012-12-03 17:11

Det gemytligt i Danmark, man det lite mera med ro och gladare till sinnet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.