Nästa artikel
KABE Classic 600 GDL
NYHETER

KABE Classic 600 GDL

Publicerad 3 mars 2015 (uppdaterad 3 mars 2015)
Under våren presenterar KABE ytterligare en familjevänlig husvagnsmodell i Classicserien.

Classic 600 GDL är en husvagn med en helt ny planlösning som har utvecklats med tanke på de unga familjernas behov. Precis som den lite större 660‐modellen har Classic 600 en separat barnkammare i vagnens bakre del som kan avdelas från övriga utrymmen med ett draperi.

Den längsgående våningssängen har två bäddar men kan även beställas som trevåningssäng. Här kan de yngsta barnen somna ostört och på dagtid fungerar våningssängen som lekhörna eller som en avskild plats för familjens bokslukare eller datorspelare.

I barnkammardelen finns två garderober, det ena är inredd med breda hyllor, det andra har en klädstång och kan även användas som torkskåp.

Badrummet i nya Classic 600 har ett hörnplacerat tvättställ med en kran som även fungerar som utdragbar handdusch. Badrummets plastgolv är utformat som ett duschkar med golvbrunn.

Toaletten är vridbar och spolas med en enkel knapptryckning. Tömningen av toalettkassetten sker utifrån. Bakom spegelskåpets och underskåpets luckor döljer sig hyllor för praktisk förvaring.

Köksdelen är placerad mitt i vagnen på dörrsidan. Mittemot finns en U‐formad soffa längs långväggen och ett bord.

Köket har trelågig gasolspis, köksfläkt, arbetsbänk med nedsänkt diskho och engreppsblandare samt ett 122 liters kylskåp med köldfack och pianoblank front. Skåpen har gott om förvaringsutrymmen och alla utdragslådor är mjukt självstängande. Ovanför den trelågiga spisen finns ett köksfönster och varma dagar är det även skönt att kunna ha dörren öppen. Därifrån har en matlagande förälder dessutom god uppsikt över barn som kanske leker i förtältet eller utanför husvagnen.

Föräldrarnas sovutrymme med dubbelsäng finns längst fram i husvagnen. Vid sängens fotända finns ett lågbyggt skåp som kan användas som TV‐bänk eller som allmän avställningsyta innanför dörren. Hela den främre sovrumsdelen är inredd med överskåp för förvaring.

I ett särskilt skåp döljer sig en in‐ och utfällbar TV‐arm som gör det möjligt att titta på film och barnprogram både från soffan och från barnkammarens våningssängar. En finess som säkert uppskattas av både stora och små.

Myggnätsdörr och tonade fönster med steglöst myggnät och mörkläggningsgardin tillhör standardutrustningen liksom skidfacket med en utvändigt låsbar lucka.

KABEs Classic‐serie har en något kortare utrustningslista än KABEs övriga fyra modellserier men det är ändå mycket som ingår. KABEs värme‐ och ventilationssystem har vattenburen golvvärme och KABEs egenutvecklade och fuktsäkra väggkonstruktion iWall.

KABEs produktion sker som alltid i den egna fabriken i Tenhult. Alla husvagnar byggs på helgalvaniserade stålprofilchassin från Al‐Ko och är utrustade med en krängningshämmande friktionskoppling.

I slutet av mars kommer nya Classic 600 att finnas hos flera av KABEs återförsäljare runtom i landet.

Relaterade bildspel

Fakta KABE Classic 600 GDL

Totallängd: 811 cm

Totalhöjd: 264 cm

Karosslängd: 681 cm

Karossbredd: 250 cm

Karosslängd invändigt: 600 cm

Höjd invändigt: 196 cm

Bredd invändigt: 235 cm

Bostadsyta KS: 14,1 m2

Dubbelsäng fram: 196 x 140/118 cm

Tvåvåningssäng, bak: 2 x 196 x 87 cm

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.