Bild
Nästa artikel
Kabe husbilar 2018

Kabe husbilar 2018

NYHETER

Kabe presenterar i år en helt ny modell i Classic-serien och de helintegrerade bilarna får en helt ny bakgavel i glasfiber samt ny dekor.

Den nya exteriören, menar Kabe, ger bilarna ett modernt utvecklat formspråk samtidigt som de klassiska särdragen behålls men det kan påpekas att det även samordnar designen mellan deras husbilar och husvagnar.

– Den allra största förändringen är utformningen av bilens bakparti, som vi nu tillverkar i glasfiber för att göra det ännu starkare och tåligare vid montage av exempelvis en cykelhållare, förklarar Andreas Kelekidis som är utvecklingschef för husbilar på Kabe.

Förra året genomfördes flera designförändringar i interiören. Husbilarnas sittgrupp fick exempelvis en L-formad soffa med slideoutfunktion och ett vridbart självbärande pelarbord. Dessutom moderniserades badrummen, med nya handfat och mer rundade former på hurtsar och luckor.

I år är det dags för utsidan där Imperial får en ny bakgavel och några praktiska detaljer som att det blir standard med eluttag i garaget, 12V/230V, på alla bilar från 760-serien och uppåt. Tanken med det är att det ska bli lättare att ladda elcyklar. Även inne i bilen, vid taksängen, blir det standard med eluttag.

Kabes helintegrerade husbilar i Travel Master-serien tillverkas i tre olika storlekar, med totallängderna 760, 810 och 860 centimeter samt Imperial 810 och 910. Bredden är 232 centimeter. Den största modellen, i860, är försedd med tandemaxel vilket också finns som valmöjlighet på i810. Modellutbudet består av bilar med totalt sju olika planlösningar som har antingen dubbelsäng, queensize-bädd, två långbäddar eller förhöjda långbäddar som kan bindas samman till en stor Grand Lit eller familjebädd. Alla helintegrerade bilar har dessutom en nedsänkbar extra taksäng över förarplatsen. 


Imperial är Kabes premiumserie. Här finns ett kök med separat inbyggnadsugn och ett stort hygienutrymme där Cinderella förbränningstoalett ingår som standard. Även backkamera och navigator ingår i standardutrustningen, liksom AC i bilens bodel och ett påkostat ljudsystem inklusive wi-fi. Husbilen har hydrauliska stödben och är dessutom självförsörjande på el genom ett effektivt solcellssystem med inverter och dubbla batterier.

Imperial i910 får i år sällskap av en lite mindre version, Imperial i810. Båda modellerna har tandemaxel som standard och kan fås med flera olika planlösningar.

Imperial-serien får, utöver den nya bakgaveln, en uppdaterad exteriör design inför det nya modellåret med nya dekorlinjer och toner vilket ger ett lite stramare formspråk.

Kabes halvintegrerade husbilar i Travel Master-serien finns med totallängderna 780 respektive 880 centimeter. Bredden är 250 centimeter, något som Kabe är ensamma om på marknaden. Den väl tilltagna bredden skapar en alldeles särskilt rymlig känsla i bilens bodel.

– 2018 gör vi en anpassning av utrustningsnivån i den stora 880-modellen, så att den överensstämmer med 780-versionen. På så sätt kan vi sänka priset och bidra till att denna rejäla bil blir tillgänglig för ännu fler, förklarar Mikael Blomqvist och tillägger att motorn i 880 fortfarande är samma starka 2,3 liters Fiat-motor som tidigare, med 180 hk.

Crossover-serien är en vidareutveckling av de halvintegrerade bilarna. Under den rundade takprofilen döljer sig en stor nedsänkbar dubbelsäng som gör det enkelt att ta med fler personer på resan. I övrigt har Kabe Crossover x780 och x880 samma utrustning och planlösningsalternativ som de halvintegrerade modellerna. En nyhet inför 2018 är att 880- och x880-modellerna också blir tillgängliga med en planlösning som har en stor queensize-bädd längst bak i bilen.

Kabes minsta bilar är Travel Master Classic som har en totallängd på 740 centimeter och brukar beskrivas som en instegsmodell med lite kortare utrustningslista. Modellserien finns som halv- eller helintegrerad samt crossover.

– Våra prisvärda halvintegrerade och helintegrerade husbilar i Classic-serien har blivit en riktig succé. 2018 går vi vidare och presenterar en helt ny Classic i crossover-utförande med KABEs unika King Size-bredd på 2,5 meter, berättar Joakim Karlsson, försäljningschef på Kabe.

Nya Kabe Classic Crossover, x740 beskriver Kabe som en flexibel och praktisk husbil med en elektrisk nedsänkbar taksäng över sittgruppen.

En annan nyhet är att bilarna i Classic-serien nu är utrustade med CD/radio som standard, samt MiniHeki takfönster med klarglas som ger ett ökat ljusinsläpp i bodelen.

– Vi presenterar också ytterligare en planlösning för vår halvintegrerade Classic 740, som nu kan beställas med långbäddar längst bak i bilen samt toalett och dusch placerat utmed sidan, mitt i bilen. LB är en planlösning som vi vet är efterfrågad av många, säger Joakim Karlsson.

Nya Classic Crossover x740 är en vidareutveckling av den halvintegrerade modellen, som nu fått en ”bula på taket”, och försetts med en nedsänkbar dubbelsäng. Modellen finns i två olika planlösningar; LXL som har dubbelsäng och en toalettavdelning med separat duschkabin samt LGB med två upphöjda enkelsängar längst bak i bilen och centralt placerat badrum. Under sängarna i LGB-versionen finns ett rejält lastutrymme som nås via en stor utvändig lastlucka. 

Bilens totallängd är 740 centimeter, precis som de övriga husbilarna i Kabes Classic-serie. En viktig skillnad är bredden, nya Crossover x740 är 250 centimeter och är därmed marknadens rymligaste bil i storleksklassen.

Köket är L-format och utrustat med trelågig gasolspis, köksfläkt och ett 175 liters kylskåp med köldfack. Här finns gott om förvaringsutrymmen och alla lådor och luckor är utrustade med softclose och centrallås.

Möbleringen består av en mjukt formad vinkelsoffa med två bältade platser som tillsammans med förarhyttens svängbara stolar och en extra sittplats vid dörren bildar en sittgrupp kring ett fristående och vridbart pelarbord. Över sittgruppen finns den elektriskt manövrerade nedsänkbara dubbelsängen.

Manöverpanelen Kabe Smart D ingår som standard och bilen är utrustad med CD/radio. Fönster och takluckor är utrustade med myggnät och mörkläggningsgardiner, även myggnätsdörr tillhör standardutrustningen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.