Kabe har lagt ett bud på en fjärdedel av Adrias moderbolag.

Nästa artikel
Kabe lägger bud på Adria
NYHETER

Kabe lägger bud på Adria

Publicerad 31 mars 2016 (uppdaterad 31 mars 2016)

Kabe har lagt ett bud på en fjärdedel av Adrias moderbolag.

I ett pressmeddelande skriver Kabe att de lagt ett bud om att köpa 25 procent av andelarna i det slovenska bolaget Protej, moderbolag till husvagns- och husbilstillverkaren Adria.

Det bud som Kabe lagt idag är på 13 miljoner euro vilket motsvarande cirka 120 miljoner kronor och finansieras med egna medel och befintliga krediter. Budet avser 25 procent av moderbolaget till Adria, Protej d.o.o.

Adrias ägarstruktur innehåller så kallade hembudsregler, och då Protej ägs av 41 olika andelsägare med rätt till hembud innebär det att den exakta andel som affären omfattar inte går att fastställa förrän köpet genomförts vilket beräknas ta två till tre månader. Budet gäller fram till den 15 april 2016.

Adria har varit på stark framväxt under tio år och Kabe är en stor försäljare av deras produkter i Sverige, Norge och Finland. I dagsläget räknas Adria som den femte största tillverkaren i Europa med en årlig omsättning på 250 miljoner euro och Kabes omsättning på deras produkter ligger på 750 miljoner kronor vilket motsvarar en tredjedel av Adrias omsättning. Kabe är Adrias största distributör.

Om andelsägarna accepterar budet påverkar förvärvet Kabes resultat per aktie positivt 2016, enligt Kabe.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.